SORU ve CEVAP



Merhaba arkadaşlar!

Umarım önceki yazılarımızı okudunuz, orada süreçleri ve kendimizi detaylı olarak tanıttık.

Burada soracağınız sorular dışında, bizden danışmanlık hizmeti almak istersenız Yaşam Koçluğu sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!

3.894 thoughts on “SORU ve CEVAP”

  1. Mehmet Bey merhaba
    Mülakatta eksik belge varsa diğer belgeler kontrol edilip sadece eksik belgelerin tamamlanması mı isteniyor yoksa hiçbir belge kontrol edilmeksizin belgeler tamamlandıktan sonra mı bütün belgeler incelenip vize onaylanıyor

    1. Eksik belge, tamamlanması mümkün ve kolay bir şeyse şartlı onay veriyorlar. Pasaportlarla sizi gönderiyorlar. Siz o eksik belgeyi tamamlayınca postayla hem pasaportları hem de eksik belgeyi gönderiyorsunuz ve süreç orada bitiyor.

  2. Merhaba çok detaylı siteniz için öncelikle teşekkürler. Ds 260 formunu doldururken takıldığım bir kaç yer oldu;
    1. Eşimde bende iş dolayısıyla farklı il ve ülkelerde yaşadık. Kimisi kısa kimisi uzun oldu ve bu yerlerin bazılarına ikametimizi taşımamıştık. Ama formda nerede çalıştık ve yaşadıysam hepsini kronolojik sırayla belirttik. Görüşmelerde bunların da belgelendirilmesini isterler mi.
    Sgk dökümü vb belgeler
    2. Amerikaya uyumlu olarak aşılarınızı yaptırdınız mı sorusuna “hayır” dediğimizde bir kutucuk açılarak açıklama istiyor. Bu nasıl bir açıklama olacak.
    3. Son olarak iş deneyimlerinizi yazarken her birinin altında bu işin 2 yıllık eğitim yada deneyim gerektirip gerektirmediğini soruyor. Ben mühendisim ve sonuçta çalıştığım tüm pozisyomlar tecrübe ve eğitim ihtiyacı duyuyor ama buradaki mantık başkanıdır.
    Çok teşekkür ederim. Biliyorum çok uzun oldu naparsınız zor ele geçen bu şansı kaybetmemek için çok detaycı oluyoruz

    1. 1-Asıl kazanan kişi eğer en az lise mezunu olma şartını sağlıyorsa, iş-iş veren-sgk kaydı vs bunların hiçbirinin belgelenmesi gerekmiyor.
      2-DS260 formu her türlü göçmenlik türlerinde kullanılıyor. DV’de bu soru gereksiz o yüzden detay vermenize gerek yok. Boş geçmiyorsa N/A yazabilirsiniz.
      3-En az lise mezunu olduğunuzu belirttiğiniz üzere burada verdiğiniz cevabın bir önemi yok.

      Şimdiden hayırlı olsun. Sorularınız olursa biz hep buradayız.

  3. Merhaba, 2019 çekiliş arsasında seçilen şanslı kişilerden birisiyim. 1 yıldır sevgili olduğum yabancı uyruklu sevgilim var. Bu mutluluğu onunla paylaştım ama evli olmadığımız için burada bırakmamı düşünüyor. Onu nasıl yanıma alabilirim, detaylı şekilde anlatabilir misiniz ?

    1. Ds260 formunu doldurmadan once resmi bir nikah yapmaniz en kolay yontem. En kotu gorusmeden once bir ara evelnip formlari degistirirsiniz ama bu biraz riske atabilir. En kotu ihtimal siz green cardi aldiktan sonra evlenmeniz ki bu durumda ona green card aldirmaniz 2 yildan uzun surecktir ve bu arada siz onu gormeye gitmedikca o ABD’ye bekleyen gocmenlik surecleri dolayisiyla gelemez. Opsiyonlari kendisine anlatin, sorulariniz olursa biz buradayiz.

  4. Merhaba Mehmet bey, ben 2019 kazananlarındanım. Ds 260 ı doldurduk ve gönderdik. Doldururken çocuğunuz var mı bölümünde hayır ı işaretledik. Ancak muhtemelen mülakata kısa bir süre kala çocuğumuz doğacak. Bazı yerlerde annenin hamilelikten dolayı sağlık kontrolünden geçemediği ve eksik rapordan dolayı erteleme olduğunu okudum. Bu durumda baba da aynı şekilde eksik belgeli sayılıyor mu. Yoksa sadece anne mi tekrar mülakata çağırılıyor.. Yardımcı olursanız sevinirim..

    1. Merhabalar, bahsettiginiz durum ihtimallerden biri. Biliyorsunuz surec 3 asamali. 1- Form doldurma, 2- gorusme bekleme, 3- Doktor-Gorusme.
      Eger dogum gorusme tarihinden sonra olacaksa durum yazdiginiz gibi. Bu durumda tum adaylar icin muayene de erteleniyor, gorusme de.
      Eger dogum gorusme beklerken olursa, eger case hala KCC’deyse KCC ile, eger case Ankara’ya gectiyse Ankara’yla temasa gecerek bebegi ekletiyor olacaksiniz.
      Sizin icin olaylarin nasil gelistigine gore tekrar yazisiriz. Her iki turlu de sorunsuzca hallolacak. ABD aile butunlugune son derece onem veriyor.

  5. Merhaba, çekiliş sonucuna baktım kazanamamışım 🙁 sanki daha önce kontenjanla ilgili birşeyler okumuştum, eylülde bazen tekrar çekiliş falan olabiliyormuş doğru mu bu?

  6. Merhabalar
    ben green card çekilişini kazandığımı öğrendim. formu doldururken bekar olarak doldurmuştum. şu an nişanlıyım. önümüzdeki yaz evlenmeyi düşünüyoruz.
    sizce nişanlım green card nasıl hak edebilir? ne yapmamız gerekir?

    1. Oncelikle tebrikler, eger nisanlinizla ciddiyseniz ve ABD’de yasamak istiyorsaniz, bir an once resmi nikah yapip formlari evli bir cift olarak doldurmaniz cok kiritik. Eger gorusmeden once evlenmezseniz yillarca birbirinizden ayri kalmak durumunda ya da siz green card hakkini kaybetmek durumunda kalabilirsiniz. Gorusmenin ne zaman olacagi da tam belli olmadigi icin acele etmeniz bu yuzden gerekli, ozellikle ve ozellikle eger case numaraniz kucukse.

  7. Merhabalar,

    Aşı için aşağıdaki belgeyi istiyor;
    7) If you are a mother, bring the birth dates for each child in US Calendar format (mm/dd/yyyy)

    Bunu Türkiye de istenilen formatta veren makam var mıdır?

    Iyi çalışmalar…

    1. Turkiye’deki sureclerin tamaminda Birth Certificate olarak her zaman nufus kaydi ornegi veriliyor. Burada dogum tarihi yaziyor zaten.

  8. Merhaba, konsoloslukta bankada belirli bir miktar yerine ailimizi sponsor olarak göstersek kabul oluyor mu? Ailimin üzerine olan tapular ve her ay para göndericeğine dair noter onaylı belge vs.

    1. Sizinle birlikte ABD’ye gelecek esiniz ve cocuklarinizin varlik ve gelirlerini gosterebilirsiniz. bunlarin yetersiz bulunmasi durumda sponsorluk sadece ABD’ye kurallara uygun olarak yasayan bir tanidiginizdan gelebilir. Eger her ikisi de imkan disi gorunuyorsa, bahsettiginiz noter onayli kagidi deneyebilirsiniz. Ancak bu sekilde bir belge ile gorusmeye giden duymadigimdan olunlu/olumsuz kesin bir sey soyleyemiyorum.

  9. merhabalar,

    universite diplomam türkçe, ingilizce çevirisini yaptırıp görüşmeye götürmeme gerek var mıdır?

    teşekkür ederim.

  10. Merhabalar , Kiz arkadasim 2019 talihlisi , 3xxx lerde siralamamiz var , 15 Mayista kazandigimizi ogrendik ve 2 Haziran a Nikahimiz var. Kiz arkadasim ilk basvuruda Soyadi ve Pasaport numarasi degisecek cunku yeni pasaport cikartmamiz gerekiyor soyadi degisince.Bu konu bize sorun cikartirmi bize ? Ikametgah adresim 7 aydir yurtdisinda , guncel adresimi yurtdisi adresimi mi yazmam gerekiyor ?

    1. Çifte tebrikler o zaman size 🙂
      Nikahtan sonra formları doldurursunuz. O zaman gireceğiniz pasaport numarası önemli değil. Görüşmede yeni pasaportla hazır bulunursa sorun olmaz. Adres konusu önemli değil. Yalnız yurtdışında 1 yıldan fazla kaldıysanız oradan da polis kaydı almanız gerekebilir.

      1. cok tesekkurler 🙂 bir ulkede mı 2 yıl ? cunku 1 yıl 10 ay Irak -Bagdat ta calıstım ama ikametgah turkiyedeydi simdi ise Rusyadayim 7 aydır. O zaman burdaki adresimi de formda yazacağım guncel adresım olarak dogru mudur ?

        ikimizinde 1o yıllık B1B2 vizemiz vardı. benım 2 adet J1 de vardı eski pasaportumda , ayrıca dip not düşmek istiyorum Kız arkadasım 10 Mayıs ta Turıst vızesini aldı yani Greencard acıklanmadan 5 gün önce ve gorevli ona Greencard basvurun var neden diye soru yöneltmişti 🙂

        1. Duzeltiyorum 1 yildan fazla baska ulkede kalanlarin almasi gerekiyor. Bunu alirken gorumeye ne kadar yakin tarihli alirsaniz o kadar iyi olur. Evet bu arada DS260’ta butun adresleri yazmaniz gerekiyor.
          Green card vizelerini alir almaz turist vizelerini otomatik olarak iptal edecekler.

          1. Tekrar Merhabalar , 1 yil 10 ay irakta calistim 2016 – 2017 arasinda ve ikametgah adresim Turkiyeydi. Iraktan polis formu almam gerekiyor mu ? travel state adresinde irak icin Police, Court, Prison Records bolumunde sahsen basvurman gerektigi yaziyor. Tekrar oraya gitmem mi gerekecek ?

          2. Applicants outside Iraq can apply for a certificate through the Iraq Embassy or Consulate in their country of residence.

            icimi rahatlatti 🙂 istanbuldan alacagim sanirim … tesekkurler ilginiz icin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir