Umarım önceki yazılarımızı okudunuz, orada süreçleri ve kendimizi detaylı olarak tanıttık.
Burada soracağınız sorular dışında, bizden danışmanlık hizmeti almak istersenız Yaşam Koçluğu sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!




Merhaba,
27 Temmuz’da Amerika’ya ilk girişimi yapacağım. Giriş yapar yapmaz verilen vizeyle çalışma iznim var mı yoksa çalışabilmek için kartın gelmesini mi beklemem gerekiyor?
Bir diğer sorum da verilen vize ilk giriş yaptıktan sonra bir yıl daha geçerli diye duydum. Ben ilk girişimde bir ay kalmayı düşünüyorum ve bu süre içinde kartın elime ulaşmama olasılığı var. Kart elime ulaşmazsa bu vizeyle tekrar giriş yapabilir miyim yoksa kartı arkadaşımın Amerika’dan bana ulaştırması mı gerekiyor?
Teşekkürler.
Merhabalar, vize ile kart gelinceye kadar calisma imkaniniz var. Bazi isverenler bu surecleri bilmiyor ama anlatirsaniz anlarlar. Ancak ise baslmadan SSN almaniz gerekli. O da en erken 7-10 gun icinde geliyor.
Vizenin uzerindeki damga ile kartsiz olarak 1 sene sureyle giris yapmaniz mumkun.
Bunun disinda giris cikis sure kuralini cok iyi bildiginizden emin olmanizi tavsiye ederiz. Bunun icin su yazimizi okuyun lutfen LINK
Merhabalar Mehmet Bey,
Öncelikle böyle faydalı bir platform kurup her şeye bıkmadan cevap verdiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Artık büyükelçiliğe sırt çantası alınmıyor, bundan sonra gidecek arkadaşlar için faydalı olabilir diye paylaşmak istedim.
Herkese bol şans,
Katki icin biz cok tesekkur ederiz 🙂
MerhabalR teyzem illa beni ofise götürecek ne sormam gerekiyor acaba :)) SSN İçin
Ayse Hanim gidin ama, gorevli sizi kovalayacak haberiniz olsun 🙂 Cok erken oraya gitmek icin.
Merhaba,
GC için ülkeye giriş yapmadan önce USCIS ödemesini yapmaya çalıştım.
Tüm işlemleri tamamladıktan sonra ekranda bir donma oldu ve işlem tamamlandı ekranı gelmeden donmuş şekilde kaldı. Kapatıp tekrar açtığım A number ve Dos numberı mı girerek tekrar ödeme yapmaya çalıştım fakat karşıma bu numara için daha önce ödeme yapılmıştır bilgisi çıktı. 🙁
Tabiki USCIS Receipt Numberı alamadım ve mail adresimide herhangi birşey gelmedi.
1-Ödemeyi başarılı şekilde yapabildim mi nasıl öğrenebilirim ?
2-ve USCIS Receipt Numberı tekrar alma şansım varmı? 🙁
Bu durumda yapabileceginiz iki sey var. Birincisi bankayi arayip odemenin gerceklesip gerceklesmedigini sormak. Digeri de USCIS’e telefon edip durumu sormak. Skype hesabina para yukleyip burada arayabilirsiniz, telefon numaralari 1 (800) 375-5283. Skype’a yukleyeceginiz kontorler ABD’de de isinzie yarar mutlaka.
Öncelikle inanılmaz mutluyum, bana bu mutluluğu yaşatan nasılgreencardaldım ailesine çok teşekkür ederim sizlerin hakkını ödeyemem çünkü sayenizde bu iş tereyağından kıl çeker gibi oldu gerçekten su gibi aktı süreç her ne kadar beklemek yorucu olsa da 5 dkda vize elimdeydi :)))
1) öncelikle doktora gittim. doktor sekreterine sadece pasaportumu verdim başka bir belge istemedi,
3 aşı yapıldı, kan testi, akciğer ve idrar tahlili,
3 aşı için 250 dolar ödedim sonra diğer işlemler için ise 117.50 dolar ödedim. 2 gün sonra sonucumu aldım sonucu sakın açmayın.
2) görüşme saatimden 20 dk önce sıraya girdim kuyruk baya uzun bekliyorsunuz görüşmem 9daydı ben 10da kapıdan girebildim, çanta vs her türlü elektronik eşya yasak belgeleri dosya kağıdında taşıyın öyle gidin. 8’40dan 10 a kadar sırada bekledim 🙂 ama değdi.
3) konsolosluktan içeri girdim, önce belgeleri teslim ettim. bir çok belge çıkarmıştim ama sadece şunları istedi;
* adli sicil kaydı ( arşiv kayıtlı olmak zorunda )
*diploma aslım ve fotokopisi
* nufus kayıt örneği
*maddi belgelerim
*doktor zarfı
bu kadarını istedi ds260 falan boşuna çıkartmıştım valla.
belgeleri teslim ettim sonra sıram tekrar yandı tekrar tekrar sıranız yanmıyor girişte bir sıra veriliyor zaten o sırayla hallediyorsunuz.
önce belgeleri teslim ettim ikinci kez sıram yandı sonra parayı ödedim 330 dolar en son görüşmeye gelmişti aşırı heyecanlandım anlatamam sizlere.
görüşmede sağ elimi kaldırdım yemin ettim parmak izlerim alındı, sonra nerde kalacaksınız, size kimler yardım edecek kimden destek aldınız parasal olarak dedi ben ailem ve kendi biriktirdiklerim dedim. hesabımda 9000 dolar vardı. nerde kalacaksınız ne yapıyorsunuz ve oraya gidince ne yapmayı planlıyorsunuz dedi ve sonra tebrikleer diye gülümsedi :)))
Diploma aslımı tekrar istedim ve yüzümde şaşkın gülümsemeyle mutlu bir şekilde ayrıldım 🙂
Yani bu kadar basit arkadaşlar. süreci basitleştiren Mehmet Bey’ e teşekkürlerimi bin defa sunuyorum çünkü o kadar iyi niyetli şekilde tüm sorularımı cevapladı. Hayır mubarek ramazan günü sizlere dua ettim ve burdaki arkadaşlara söylüyorum korkmayın her şey güzel olacak :))
Hepimizin yolu açık olsun. Umarım güzel günler bizi bekliyordur :))
Ne kadar guzel bir haber, biz de cok mutlu olduk 🙂 Ne kadar da guzel anlatmissiniz deneyiminizi. Ayrica iyi dilekleriniz icin cok tesekurler. Yeni hayatinizin ilerleyen asamalarinda da bize yazabilirsiniz, sorular sorabilirsiniz. Sizin de yolunuz acik, her sey gonlunuzce olsun.
Merhaba Mehmet Bey..Benim vizem onaylandı bu süreçte sorularıma cevap verip yardımcı olduğunuz için size çok teşekkür ediyorum.Ama son olarakta çok önemli bir soru sormak istiyorum.
Ağustosun sonu gibi amerikaya gideceğim duyduğumkadarıyla ssn number ve greencard biz amerikaya ayak bastıktan sonra otomatik olarak geliyorumuş.Fakat D-260 formundaki adrese gelecekse o adresi başka bir adresle değiştirmek istiyorum.Bu bilgiyi kime nasıl vreceğimi bilmiyorum.
2-Diğer sorum ise amerikaya ilk gittiğimde bazı işlerimden dolayı 2 hafta kalacağım.Ben yokkende belirtiğim adrese ssn nuber v greencard gelebiliyor mu?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum görüşmek dileğiyle
1-Adres bilgilerini ABD’ye giris yaptiginiz havalimaninda sizinle ilgilenen pasaport memuru araciligiyla guncelleyebilirsiniz. Biz de oyle yapmistik, kartlar istedigimiz adrese sorunsuzca gelmisti.
2-Evet, gelir.
Mehmet bey merhaba
Dun doktor muayenesi gittim. Evet, web sitelerin de gecerli degil demelerine ragmen, soylediginiz gibi kredi karti gecerli oldu..
Size diplomalar hakkinda bir sorum var. Ben yuksek lisansimi Amerika da yapmistim.
Background dan dolayi gorusecegim elcilik gorevlisi muhtamelen Turkce bilmeyen bir Amerikali olacak
Bu yuzden yuksek lisans diplomam ingilizce onda sorun yok ama lisans diplomam Turkce.
Bu durum da lisans diplomami ingilizce ye tercume ettirmeme gerek var mi? yoksa sadece yuksek lisans diplomasi yeterli olur mu?
Bir de tercume yaptirmam gerekirse Ankarada tavsiye edeceginiz Elcilik onayli bir tercume birosu var mi?
tskler
saygilarimla
Ankara’daki gorusmelerde gosterilen belgelerin Turkce ya da Ingilizce olmasi yeterli. Tercume ettirmenize gerek yok.
Merhaba ,
Greencard lotterye yaklaşık 6 yıldır başvuruyorum .
2 Mayıs 2017 selected olmuşum ancak 2018 mayısta bunu gördüm. DS 260 formumu doldurdum . Simdi mulakat tarihini bekliyorum ancak sizce gec kalmış olabilir miyim ? Kentucky’i aradım bir sıkıntı yok dediler ancak formu dolduralı 3 hafta olmasına ragmen interview ile ilgili kimseden bir donus olmadı.
Bunu nerden kontrol etmem gerekiyor ?
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Sevgiler
Berkay
Randevular her ay sadeece 1 kere aciklaniyor. Geriye de sadece 3 ay gorusme suresi kaldi. Onumuzdeki 3 donemde randevu almaniz lazim, alamazsaniz hakkiniz yanacak. Genelde ay ortasinda aciklaniyor. Email atiyorlar. Ama her ihtimale karsi basvuru yaptiginiz ayni resmi siteden kontrol edebilirsiniz.
Merhaba,
Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama diyelim ki 2018 yılı ekim ayında başvurdum ve 2019 mayıs ayında çekilişi kazandım. 2019-2020 yıllarında greencard sürecimi başlatmayıp diğer yıla veya iki yıl sonraya kadar bekleyip daha sonra o yıl kazandığım çekilişle işlem yapabilir miyim? Biraz karışık oldu ama umarım anlamışsınızdır. Cevap için de şimdiden teşekkürler.
Kesinlikle hayır. Kazanılan yılın green cardları aynı takvim yılı içinde veriliyor ve bitiyor. DV2019 Ekim 2018,da başlayacak ve Eylül 2019’da bitecek. Bu tarihlerin dışında işlem yapabilmeniz için başka bir yılın başka bir çekilişini tekrar kazanmanız lazım ki bu çok muhtemele değil.
Mehmet bey merhaba hesap da istedikleri parayı denklestiremezsem babamın üzerine tarla tapusu var onu kendi üzerime alsam mülakatta bi faydası olurmu 100 dönüm tapu
%100 faydası olur diyemem. Karar aşaması geldiğinde eldeki tüm verileri derleyip ona göre bir karar veriyorlar. Bizim bu konuda yorum yapabilme durumumuz yok. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, ABD’ye taşınmayı düşünüyorsanız vize veseyahat dahil hayat kurmak için belli bir miktar paraya ihtiyacınız her türlü olacak. Bunu edinmeniz kendiniz için de önemli. Türkiye’deki bankalardan kredi çekenler oluyor, borç alanlar oluyor.