SORU ve CEVAP



Merhaba arkadaşlar!

Umarım önceki yazılarımızı okudunuz, orada süreçleri ve kendimizi detaylı olarak tanıttık.

Burada soracağınız sorular dışında, bizden danışmanlık hizmeti almak istersenız Yaşam Koçluğu sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!

3.894 thoughts on “SORU ve CEVAP”

    1. Sağlık raporu dediğimiz şey bir doktor muayenesi. Orada size check up yapacaklar. Başlama ya da bitiş tarihi yok. Burada önemli olan doktoru konsolosluk görüşmesinden önce halletmeniz.

  1. Selamlar,

    2007 yılında work and travel programı ile amerikada 3 ay kadar çalıştım.(SSN numaram var).Geçen yıl Greencard çekilişini kazandım. Geçici vizelerimizi aldık ve eylül ayında giriş yapacağız. Sorum şu amerikada emeklilik sisteminde 2007 yılında çalışmış olmam ve SSN numarası almış olmamım ileride emeklilikte bana bir faydası olacak mıdır?

    Teşekkürler,

    1. Evet oluyor. Devletten emekli olmak için 10 yıl çalışmış olmak ve 62 yaşı doldurmak kriterleri var. W&T’deki 3 ayınız bu 10 yılın 3 ayı olarak sayılıyor olacak.

  2. Merhaba Mehmet bey.Oncelikle tesekur edirem size sorularimizi cavablandirdiginiz ucun.Ben vizami aldim.Ancaq esim ve cocuk ucun viza cikmadi.Bize donub pasaportlari TNT ile gondermeyimizi soylediler.Biz oyle de yaptik.Sorum su olacakdi : esim ve cocugum icin viza verilme shansi 100% mi dir ? yoksa vermeye de bilirler mi ?

    1. Aslında cevap neden böyle yaptıklarıyla ilgili olarak değişir. Ama aileden bir kişi başarıyla vizeyi aldıysa diğerleri de büyük ihtimalle vize alır. Yalnız sizden istedikleri ek belge varsa bunları çok dikkatli hazırlayın.

  3. İyi günler, 2 sorum olucak şimdiden çok teşekkürler

    1/ 12 yaşımdayken ebeveynlerim dolayısıyla greencard sahibi olmuştum. Turkiye’de yaşamaya devam ettiğimiz için kartın geçerliliği kalmadı. Bu durum şimdi ki görüşmemde herhangi bir probleme yol açar mı?

    2/ Lise diploması yerine universiteden transcript almam yeterli olur mu?

    1. 1- Problem olmaz. Ebeveynleriniz zamanında vaz geçtiyse bu sizi asla engellemez.
      2- Üniversiteden öğrenci belgesi+transcript alırsanız yeterli olur.

  4. Merhaba Mehmet bey.Tesekkur ederim cevapladiginiz icin.Bir sorum daha olacakti.Benim vizemde 2 yildiz var.Bu ne anlama geliyor ? internetde farkli soylentiler var bununla ilgili.Bir kisim yaziyor yildiz ne kadar cok olursa amerikaya girish zamani sizi bir o kadar cok sorgu sual ede bilirler.Bir kisim yaziyor uzun ve kisa isimlerle ilgilidir.Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ?

    1. Ben hiç böyle bir şey duymadım bu güne kadar. Önemli olan vizeniz var ve artık resmi olarak göçmen olmanız önünde tek engel bineceğiniz Abd uçağı. Onun dışındaki konuları kafanıza takmanıza hiç gerek Yok.

  5. Mehmet bey size bir sorum daha olacakti benim.Bana konsoloslukda sari bir zarf verdiler.Onun uzerinde de IMMIGIRANT DATA SUMMARY yazilan bir kagit yapisdiriblar.O kagitda yalnizca bir yerde benim soyadimin bir harfini yalnish yazmishlar. Yani “Y” harfi yerine “U” yaziblar.Bu benim icin sorun olur mi ABDye girish yaparken ? Bununla ilgili konsolosluga mail yazmam gerekir mi ?

    1. Bahsettiğiniz belgrnin ne zaman ne için kullanıldığını tam olarak bilmiyorum. Merak ettim, acaba vizedeki ile pasaporttaki isimler yutuyor mu?

  6. Merhaba,
    2 sorum olacak:

    1- Green kartımı aldım. 2. girişim için Kasımın ilk haftası Amerika’ya gideceğim. 6 aylık süreyi tam olarak 38 gün geciktirmiş oluyorum. Çünkü yüksek lisans yapıyorum ve okul belirttiğim tarihte ara veriyor bundan faydalanıp gideceğim. Girişte öğrenci belgemi sunup mazeretimi belirtirsem bu gecikme sorun oluşturur mu beni alırlar mı?

    2- Eylül başında evleniyorum ve Amerika’ya 2. girişimde yani Kasım’ın ilk haftası eşim de benimle beraber bir haftalığına Amerika’ya gelecek, sonra yine beraber geri döneceğiz. Kendisinin turist vizesi. Girişte sorun yaşar mıyız sizce?

    Teşekkürler

    1. 1- Planınız uygun görünüyor. Öğrenci belgesi İngilizce olursa ve tahmini mezuniyet tarihi belirtirse faydalı olabilir.
      2- Sorun olmaz.

  7. Merhaba
    Mulakat tarihim Eylul ayinda
    Nisanliyim ve mulakat asamasinda evli olarak gidersek eşim de yararlanabilir mi bu haktan ? Bu asamada ne yapmamiz gerekiyor ?
    Simdiden tesekkur ederim

    1. Evet, görüşmeden önce çok acilen evlenmenizi tavsiye ediyorum. Böylece her ikiniz de green card alırsınız. Eğer sonrasına bırakırsanız yıllarca sürecek ayrı bir sürece girmek durumunda kalırsınız. Yapacağınız ilk şey en yakın güne (yarın ya da haftaya mesela) nikah tarihi almak. Nikahın hemen ertesi günü Ankara Abd’ye email atarak eşiniz adını ekleteceğinizi söyleyeceksiniz. Onay geldikten sonra, görüşme için de her ikinize göre ayrı ayrı hazırlık yapacaksınız ve evliliğinizin gerçek olduğunu kanıtlamak için cok sayıda belge hazırlamanız gerekecek. Burada kritik olan derhal nikah tarihi almanız, çünkü vakit çok dar.

  8. merhabalar ds260 forum tam bitirmek üzerdim sımdi site bakıma alınmış bilgisi veriyor. Bu normal bır durumu bir sıkntı olurmu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir