SORU ve CEVAP



Merhaba arkadaşlar!

Umarım önceki yazılarımızı okudunuz, orada süreçleri ve kendimizi detaylı olarak tanıttık.

Burada soracağınız sorular dışında, bizden danışmanlık hizmeti almak istersenız Yaşam Koçluğu sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!

3.894 thoughts on “SORU ve CEVAP”

  1. Merhabalar 1 temmuzda vize görüşmem var ve aklımda 2 sıkıntılı soru var birincisi vukuatli nufus kayit ornegi e devletten olur mu ikincisi ise vize gorusmesinde senet göstermek istiyorum bazi istenmeyen aksaklıklarimdan ötürü ve bu senet noter onayli olmalimi kesinlikle

    1. Edevletten alınan belgeler okdir. Senet göstermek ne kadar faydalı olur bilmiyorum. Genelde nakit görmek istiyorlar ama tabii ki elinizdeki buysa bu şekilde gideceksiniz görüşmeye.

  2. Merhaba.benim goruwmem oldu.vuzami aldim.ben new yorka tasinmak istiyorum.amma green cardimin gonderileceyi yer san francisco.ben new yoeka tasinsam green cardla ilgili sorunum olmaz?

    1. Abd’ye girişte green card gönderim adresini bir kere daha değiştirebilirsiniz. Ya da böyle bırakırsanız SF’deki kişi sizin için kartı teslim alıp size de gönderebilir. Karar size ait.

  3. Merhaba,
    2018 Green Card talihlisiyim ve bu ay icerisinde Amerika’ya yerlesmek icin gidecegim. Ilk girisimi yaptiktan sonra 11 ay boyunca Amerika disindaydim ve ogrenci oldugum ve aldigim burs miktari yaklasik 400 dolar oldugu icin vergi formunu doldurmadim ve vergi odemedim. Bu Amerika’ya giriste bir sorun yaratir mi?
    Tesekkurler.

    1. Vergi formu gumruk konularini direkt olarak etkilemiyor. 11 ay cok uzun bir sure. Sorunsuz bir giris olmayacagi kesin. Girisiniz icin hukuki olarak bir mani yok, ama gumrukte karsiniza cikan gorevli sizi istedigi kadar sorguya tutabilir. Ozellikle son zamanlarda fazlasiyla sorun cikarttiklarini duyuyoruz. Cestili belgelerle hazir ve sabrinizi fullemis bir sekilde gidin. Bu sefer temelli geldiginize inandirmak icin elinizden geleni yapin. Umarim vizenize uyari damgasi vurmazlar.

  4. Tesekkurler. Uyari damgasi vurulursa daha sonra 6 aydan fazla disarida kalmam durumunda Green Card’i kaybetme ihtimalim artiyor degil mi?

  5. Merhabalar
    Benim pasaportum yok greencarda başvuru yapacağım Zaman gerekli olur mu eğer kazanırsam pasaport ne Zaman gerekli olur

  6. Merhaba
    DV-2021 green cardını kazandım diyelim (inşallah) vize görüşmesinde olumlu yanıt oldum diyelim (inşallah) en erken ne Zaman amerikaya giriş yapabilirim

    1. Çekilişe başvuru tarihi ile green card vizesi ile ilk yolculuk arasında 1 ya da 2 yıl geçiyor. Bu süre tahminidir. Kesin bir şey söylemek imkansız.

  7. Selamlar
    ABD ye ilk defa gidecek birinin (18-19 yaşlarında) hangi eyaleti düşünürsünüz benim aklımda florida eyaletinin orlando şehri var ama californiyada da yaşmak isteğim var siz ne önerirsiniz

      1. Peki hangi şehri uygun olur yaşama hakkında özellikle ucuz ev kiraları Hakkında hangi şehri önerirsiniz(green card başvuru formunda ismimi Ahmet Önder olarak nı girmem lazım yoksa Ahmet Onder olarak mı

        1. Ahmet Bey isterseniz önce bir çekilişe girip kazanın da bunları öyle değerlendirirsiniz. Çok var daha bu konuları düşünmeniz için. Diğer sorunuza gelirsek, başvuru formu size nasıl giriş yapmanız gerektiğini anlatıyor olacak.

  8. Merhaba,

    2019 Mayıs ayında yapılan çekilişte eşime Green Card çıktı. 2 çocuğumuz var ve ikisi de Abd vatandaşı. İlk sorum; Ds 260 formunu çocuklar için doldurmama gerek var mı? İkinci sorum ise şu anda visa bulletin sayfasına girdiğimde Temmuz ayında Current diye bir ibare yazıyor. Bu durumda davetiye beklemeden direkt konsolosluğa gidebileceğimiz anlamını mı çıkarmalıyım yoksa her halükarda konsolosluk davet mailini beklemeli miyiz? Bu arada bilgi olarak Green Card confirmasyon numaramız 2020 ile başlıyor.

    Teşekkürler.

    1. Bu randevu konusuyla ilgili yazımızı mutlaka okuyun, çünkü detaylı bir konu. Köşedeki merceğe basıp kutunun içine randevu tarihi yazın ilgili yazı çıkacaktır. 2019 Mayıs’ta kazandığınız üzere sizin görüşmeleriniz bu sene Ekim’de başlayacak.

      1. Peki Abd vatandaşı çocuklarımız için Ds 260 formunu doldurmamız gerekli mi? Çünkü forma girdiğimde doldurmam için onların da isimleri çıkıyor. Bunun sebebinin Green Card başvurusunda onlarında bilgilerini girmiş olduğumdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

        1. Çekiliş başvuru formunda onların isimlerini yazmanız doğru olmuş. Bu aşamadaysa onların green card ihtiyacı olmadığı için onlar adına ds260 doldurmayacaksınız.

  9. Merhaba,
    Ben 1 senelik green cardlıyım ama aynı zamanda üniversite öğrencisiyim. Okulumu bitirmek için semester tatilinde gitmiştim ve 18.02.19 tarihinde türkiyeye dönüş yaptım. Şimdi ABD’ye gidiş için bilet bakıyorum ve 6 aylık süreyi (18.08.19) tarihini de gözetiyorum lakin uçak biletleri çok pahalı ve 4 eylül’de ise ilgilendiğim tarihin bilet fiyatlarının yarı fiyatında bilet mevcut. Sizin de görebileceğiniz üzere 6 ay + 15 günlük bir “dışarda kalma” süreci geçirmiş olacağım.
    Bu hususta 6 aylık süreciyi bir gün dahi aşmadan mı gidiş biletimi alsam yoksa 6 ay+15 günlük bir dışarıda kalma onları için bir sıkıntı doğurmaz mı?
    Bahanelerim de gerçek olmakla beraber mezuniyet sürecim olarak düşündüm.
    Teşekkürler iyi günler

    1. 6 ay ile ilgilidir bir kural yok. Sadece polisler bu konuda bir uygulamaya gidiyor. Eğer Uscis’in sitesine bakarsanız sadece 2 kistas var: 1-12 aydan az, 2-12 aydan çok. Gerekli belgelerinizi çok iyi hazirlayin. Gerekirse ingilizce olsun. Sorun olmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir