Umarım önceki yazılarımızı okudunuz, orada süreçleri ve kendimizi detaylı olarak tanıttık.
Burada soracağınız sorular dışında, bizden danışmanlık hizmeti almak istersenız Yaşam Koçluğu sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!




merhaba Mehmet bey,
benim 2 sorum olacak
1. were you proviously employed? sorusuna YES deyince çıkan ekrana Son 10 yıl içinde çalışılan yerleri dolduru diyor.
10yıldan fazladır aynı iş yerinde çalışıyor eşim.Ama soruya NO dersem yanlış cevap olur
2) ‘Have you attended any educational institutons at a secondary level or above? sorusuna
*** sondan mezun olunan okuldan başlayarak mı yoksa ortokuldan başlayarak mı cevap vermek gerek?
*** ve bu bilgilere secondary yani ortaokul da dahil mi? zaten ortaokul mezunu olduğumuz olmazsa olmaz olacağı için high scool /liseden itibaren mi doldurmak gerek?
1-) NO derseniz yanlis cevap olur.
2-) Lise dahil lise ve ustunu yazmaniz yeterli. Ortaokul ve ya ilkokul yazmasanizda olur.
Hepsini yazmanizda fayda var.
Merhabalar
Formla alakali son bi sorum olacakti, egitim bolumunde devam ettigimiz okullarida yazmamiz gerekiyormu, Ornegin esim unv 3. sinifta, bu soruyu sormamin nedeni formda okul yazdiginiz zaman okula giris ve bitis tarihlerini istiyor dolayisiyla hala devam den bir okulu nasil yazmamiz gerekiyor, veya hic yazmayip mulakata gittigimizde ogrenci belgesimi almamiz lazim
tesekkurler
Evet, hepsini yazmaniz gerekiyor. Bu durumda devam eden is kisminda okulda ogrenci olarak sisteme giris yapabilirsiniz. Okul icin belge almaniza gerek yok.
Merhabalar,
Verdıgınız bılgıler ıcın tesekkurler, Ancak ben bıraz acele ettım galıba su an devam etmekte oldugumuz okulları yazmadım sadece bıtırmıs oldugumuz okulları yazdım ve dun ıtıbarı ıle formu submıt ettim, bu bir sorun teşkil edermi formu geri çağırmam gerekiyormu.
***Birde benim cocuklarım yabancı ulke doğumlu ve burada pasaport alamak cok daha kolay ve ucuz oldugu için onlara hiç TR pasaportu almadım dolayısıyla bulunduğum ülkenin pasaport numarasını vs verdim ancak formu gönderdikten sonra Confirmation mailinde çocukların Nationality olan bölümde doğdukları ülke yazıyor bu şekilde doğrumudur veya TR olmasımı lazım, TR seçmiş olsak pasaport olmadığı için herhangi bir pasaport numarası veremzdik, çünkü bu sorunun ynaındaki küçük açıklamada bu kısma vize vurulacak pasaport bilgilerini girin gibi bir açıklama vardı. bu konularla ilgili ne yapılabilir acaba.
Teşekkürler
Egitim konusu bence cok onemli degil. Ama pasaport konusu biraz degisikmis. Yani pasaport Turk pasaportu degil ama siz Turk pasaportuymus gibi doldurdunuz. Normalde adaylarin milleyeti noktasinda kart alabilir ya da alanmaz gibi bir kontenjan detayi var(eligibility). Oncelikle o ulkenin Green card alabiliyor olmasi lazim.
Merhaba,
Ben ilk başta nationality kısmına TR girdim ama pasaport bilgileri kısmına mevcut pasaport bilgilerini girdim, ikinci bir vatandaşlığınız varmı kısmınada evet dedim ve pasaport olmadığı için pasaport yok işaretledim fakat kabul etmedi ama bu şekilde yapınca ilk kısma Bulunduğum ülke nationality sini yazıp pasaport bilgilerini girdim ve ikinci kısmdada sadece ikinci vatandaşlık var ve TR girdim ama pasaport oladığı içinde herhangi ikinci bir pasaport bilgisi girmedim ve kabul etti, bunula alakalı bi kaç kişiye daha sorduk bu şekilde doğru olduğunu söylediler ancak yinede emin olamadım ama formuda göndermiş oldum. acaba herhangi bir yere bir mail yazsammı bilemedim siz ne tavsiye edersiniz.
teşekkürler, Bu arada iyi Bayramlar
Bu konuda deneyimimiz yok maalesef. Konuyu kiminle gorustunuz bilmiyorum ama en resmi ve tek gecerli cevabi verecek kurum KCC’dir. Ben sizin yerinizde olsam onlardan yazili cevap aldiktan sonra emin olurdum. Benim icime sinmeyen konu, Turk pasaportu olmayanlara formu sanki TC gibi doldurmaniz sorun yaratabilir gibi. Kesin bir sey soyleyemiyorum maalesef.
Mete Bey bir sorum daha olacak;
DS-260 Formumu 19 Mayıs ayında doldurdum fakat bana herhangi bir mail gelmedi, gelmesi gerekiyormuydu? bir kaç arkadaş ds-260 formunu doldurduktan 2 hafta sonra beklememin gerektiğini bildiren mail geldi diyorlar böyle bir şey var mı? bana gelmedi de 🙂
Hayir, bir bilgilendirme gelmesi sart degil. Baze sistem bu tarz bireysel aksakliklara maruz kaliyor.
Bu arada siz ne olur ne olmaz formlarin `submission completed` seklinde islendiginden emin olun.
Benim bildiğim 30 iş günü içerisinde böyle bir bilgilendirme mektubu yollanıyor, o yüzden beklemekte fayda var.
DS-260 Formumuma tekrar baktım online sistemden COMPLETED yazıyor. Doğru değil mi? olması gereken bu herhalde bahsettiğiniz şey 🙂
Dogrudur Mehmet Bey. Bu sekilde olmasi lazim zaten
Çok teşekkür ederim… 🙂 Eksik olmayın, Saygılarımla..
merhabalar, sağlık raporunu kapalı zarf ile aldığımız takdirde sağlık muayenesini sorunsuz geçtiğimizi varsayabilir miyiz ? Çünkü aksini düşündüğümüzde eğer sağlıkla ilgili bir sıkıntı çıkarsa (bel soğukluğu vb) tedavi edilmek üzere direktif veriyorlar.
Zarfı alıyoruz ve sağlık muayenesi tamamdır geçtik diyoruz. Doğru mudur ??
Evet. Bir sorun olursa sizden ek test isterler ya da durumu bildirirler. Cunku bulasici hastalikla ABD’ye gitmenizi istemezler, muayenenin amaci bu.
merhaba
Do you authorize disclosure of information from this form to the Department of Homeland Security, the Social Security Administration, and such other U.S. Government agencies as may be required for the purposes of assigning you a social security number (SSN) and issuing you a Social Security card and do you authorize the Social Security Administration to share your SSN with the Department of Homeland Security?
BU soruya YES mi demeliyiz?
Yes olacak.
Merhabalar, öncelikle yazılarınızın neredeyse hepsini okudum cok bilgilendirici harikasınız. 🙂
Anlamadığım konu şu oldu, vbulteni takip ettiğimde sadece current yazıyor başka bir açıklama yok. Sıralama belirten bi durum yok, numberımın current olup olmadığını nasıl anlıycam? 21k dayım ne zaman mülakata çağrılırım acaba diye çok merak ediyorum. Teşekkür ediyorum.
Cok tesekkurler Yusuf Bey. Bultende EU bolgesi icin gelen rakam kac ise, onun altinda kalan rakamlarin randevu alma sureci baslamis oluyor. Radnevunun ne zaman olacagi da DS260 formunu doldurma zamanlamaniza gore onlari yaptigi planlamalar sonucunda oluyor.
Case nuamraniz 21000 ise ve gelen buleten de EU icin verilen rakam 22750 ise, siz current oldunuz demek oluyor. Ancak randevunun ne zaman olacagini tahmin etmek imkansiz. Onemli olan formun olabildigince erken doldurulmus olmasi.
Selam, ben MKS.
Kazanan kişi annem(İZMİR-DV2018) olup lise mezuniyeti bulunmuyor. Daha önce iş tecrübesiyle giden var mıdır nasıl bir evrak göstermiştir merak içindeyim. İmam hatip lisesi orta bölümüne başladığına dair öğrenci belgesi olduğundan lise terk şeklinde başvuru yapmıştım en başta. Eğitim bölümünde doldurduğum yanlışlık sorun teşkil eder mi, devamında nasıl davranayım? Kendisi bekar olduğundan 10 yıldır babası üzerinden emekli yani yetim maaşı almaktadır. Buna ek olarak tarlalarımız da olduğundan çiftçi kayıt sistemine de kayıtlıdır. Şuanda da aktif olarak emlak sektörü içerisinde danışman olarak çalışmaktadır. Ayrıca hacamat ve sülük tedavi yöntemleri uygulayabiliyor işe yarar mı? Şimdi DS260 formunda iş tecrübesi olarak ona en uygun göstermem gereken ne olur?
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Kurs Bitirme Belgesinde, Pazarlama ve Parekende Alanında 120 saatlik Emlak Danışmanlığı Mesleğinde Beceri Geliştirme Modüler Programı Seviyesinde 28/01/2014 tarihli kurs bitirme belgesi mevcuttur.
Ek olarak da hacamat derneği tarafından 11/05/2014 tarihinde düzenlenen pratisyen haccam ve sülük tedavisi eğitim seminerine katılım belgesi (cupping practioner and leech therapy) vardır.
Herhangi bir inşaat, gayrimenkul vb ile ilgili şirketten çalıştığına dair yazılar alabilirim, ancak sgk hizmet dökümü olmaz. Bu yazıyı nasıl yazmalıyım, hangi dökümanları eklemeliyim?
Türkiye sistemine göre bu işler hangi sınıfa girmektedir? (41-9021.00 – Real Estate Brokers, 13-2021.02 – Appraisers, Real Estate, 11-9141.00 – Property, Real Estate, and Community Association Managers, 11-9013.02 – Farm and Ranch Managers, 29-1199.04 – Naturopathic Physicians)
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Kagan Bey, detayli sorunuz icin cok tesekkurler. Internet sitesinden ilgili kisimlari arastirmissiniz gordugum kadariyla. Burada onemli olan onlarin uygun gordugu mesleklerden bir tanesini son 5 yil icinde 2 yil boyunca yapmis olma kurali. Yani hangisini belgeleyebilirseniz onu gostermenizi tavsiye ederim. Belge SGK kaydiyla desteklenebilirse ya da isveren yazisi gibi antetli bir seyler oluesa islemler daha sorunsuz gecer. Son noktada karar konsolosluk gorevlilerinde, dolayisiyla sizin icininizin en rahat edecegi is konusu hangisiyse onu tercih edin.
Bu arada Kagan Bey, Annenizin sizi, bu surecte yaninda green card ile goturebilmesi icin sizin 21 yasindan kucuk olmaniz gerekiyor. Bunu da degerlendirin lutfen. Anne Baba 21 yasinda buyuk cocuklarina cekilis yoluyla basvuru yapamiyor.
Merhaba.Ben türkmenistan vatandaşıyım.Türkiyede üniversite okudum şimdide turist olarak 1 yıldır yaşıyorum.DV 2018 türkiyeden kazandım . Greencard ilk başvuruda memleketdeki ev adresi vermiştim ve daire numarasını yanlış girmişim bu sorun olurmu acaba?
Ve türkiyedeki adresimi ds 260 doldururken doğru olması yeterlimi?
Şimdiden teşekkürler !!!
1-) Ev adresinde yanlislik ciddi bir sorun teskil etmez.
2-) DS-260-a TR-deki adresinizi girin, memleketinizdeki adresi sormazlar bile, merak etmeyin.
Çok teşekkürler Mete Bey. Elinize sağlık!
Rica ederim efendim
From: Ben
Sent: Monday, June 26, 2017 4:12 PM
To: kccdv@state.gov
Subject: 2018EU000111XX
We submit DS-260. But my husband and I did not write the name of our primary school. But we have written high school which we get our diplomas.
Is it problem? What we can do in this case?
12 SAAT SONRA GELEN CEVAP
From: kccdv@state.gov
To: Bana
Thank you for your inquiry.
Your answers on the DS-260 application should be as accurate as possible in order to minimize the potential for confusion and delay in your case. Once submitted, a DS-260 cannot be deleted or removed. If there is an error in your DS-260 application form or if you need to make changes, the Kentucky Consular Center (KCC) can unlock the form for you so that you can make any changes required. If you would like us to unlock one or more forms in your case, please reply to this address, including your case number, date of birth (MMDDYYYY) and the names of the applicants whose forms you would like us to unlock.
Once unlocked, if you would like for KCC to process your application, you must resubmit it. A DS-260 will not continue processing unless it is re-submitted. Unlocking an application is the only way to make changes, or to prevent a form from being processed.
The law creating the Diversity Immigrant Visa Program states: To qualify for a diversity visa you must have either a high school education or its equivalent, or two years of work experience. A high school education means successful completion of a formal course of elementary and secondary education comparable to completion of a twelve-year course in the United States.
……………………………………………….(GERISINI KOPYALAYIP GONDERMIYORUM)
SORUM: Case no 11binlerde, gec farkettik, 11 gun once (16.06/17) submit ettik. Siz olsaydiniz unlock yaptirir miydiniz?
Formda size sorulan okullar secondary education, yani ortaokul veya lise. Ilkokul onlarin ogrenmek istedikleri degil.