Umarım önceki yazılarımızı okudunuz, orada süreçleri ve kendimizi detaylı olarak tanıttık.
Burada soracağınız sorular dışında, bizden danışmanlık hizmeti almak istersenız Yaşam Koçluğu sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!
Mehmet Bey Merhabalar.
Şubat ayında görüşmem var.Bir kaç soru sormak istiyorum.
1-Şu anda 60 bin liram var bu rakamı illa ki dolara cevirmem gerekiyor mu?
2-Bankadan alamamız gereken döküman tam olarak nedir ve ne kadar geçmişi göstermeli?(Hesap cüzdanı veya hesap dökümünü, hareketini gösteren bir imzalı kağıt mı?)
3-Parayı hesabıma parca parca yatırıyorum tek seferde toplu para olunca soru sordukları için doğru bir yöntem mi sizce?
4-Pasaport PTT teslim yerini ikamet adresimiz dışındaki bir ilde ki Ptt şubesine yönlendirebilir miyiz?
Teşekkürler ..
1-Hayir gerekmiyor. Ancak kur suanda cok iyi bence bir kismini cevirin.
2-Bir kistas yok. Gosteribildiginiz kadar gosterin, Onemli olan elinizde para oldugunu gostermeniz.
3-Gorusmeden ne kadar uzun zaman once girerse o kadar iyi. Parca parca ya da tek seferde paranin kaynagini sorarlarsa saglikli bir cevap verip bunun sizin ABD’de hayatinizi kurmak icin hazir ve nazir duran bir kaynak oldugunu anlatmaniz gerekebilir.
4-Evet. Istediginiz PTT olur.
Mehmet Bey çok özür diliyorum.
son olarak bir sorum daha olacak 5 şubatta mülakatım var, 1 şubatta da sağlık muayenesine girmeyi düşünüyorum istenilen belgelerin tümünü ocak ayının 30. da hazırlasam yeterli olur mu? yani banka hesap dökümü vs. tarihi 30 ocak olsa bir sorun olur mu? Bu belgelerin tarihi eski derler mi? 31 ocakta Ankarada olacağım görüşme gününe kadar Ankarada kalmayı planlıyorum evime gidip gelmek istemiyorum açıkçası şimdiden çok ama çok ne kadar tşk. etsem az… Saygılar sevgiler…
Belge hazirlama icin dediginiz tarih uygundur. Ancak belgelerde bir sorun cikarsa, bugun git yarin gel derlerse eksik kalmasin diye bir kac gun daha onceden hazirlamaniz daha iyi olur. Gorusmeden 1-2 hafta oncesi bile olsa sorun degil.
Anladım çok tşk. ederim Mehmey Bey.. tarihimde kesinleşti belgeleri 29 ocakta hazırlayacağım 30 ocakta Ankarada olacağım 31 ocakta sağlık muayenesi 5 şubatta da görüşme var. Eğer uygun derseniz son olarak tarih için, 29 ocakta tüm belgelerimi hazırlayacağım. Yok olmaz, sıkıntı çıkartırlar derseniz 2 veya 3 şubatta hazırlayacağım oda zor olacak Ankarada.. Saygılar..
Belge hazirlama icin dediginiz tarih uygundur. Ancak belgelerde bir sorun cikarsa, bugun git yarin gel derlerse eksik kalmasin diye bir kac gun daha onceden hazirlamaniz daha iyi olur. Gorusmeden 1-2 hafta oncesi bile olsa sorun degil.
Merhaba, doktor kontrolü için ilgili sitelerinde 270 USD (tüm kontroller) + 20 USD aşı başına bir ücret yazmasına rağmen kontrole gidenlerin yorumlarından anladığım kadarıyla kan testi, röntgen den ayrıca para alıyorlar. Yani sitelerinde yazan tarifeye uymuyor istenilen fiyatlar. Ben de Ocak ayında gidiyorum ancak ne yalan söyleyeyim süprizlerden çok korkuyorum. Acaba isteyecekleri tutarlara istinaden internet sitelerinde yer alan fiyat tarifesini hatırlatsam ters bir durum olur mu onu düşünmekteyim. Çünkü 270 USD içinde tüm hizmetler belirtilmiş. Saygılar, sevgiler.
Muayene ve asi icin bir kere, rontgen ve kan tahlili icin bir kere odeme yapiliyor. Baska bir surpriz bir sey cikma durumu sizin sagliginizla ilgili olarak ek tahlil istemeleri durumunda olabilir. Gecen ay giden bir green card adayi kisis basi 400dolar odedigini aktarmisti.
Merhabalar,
Randevumuz ocak ayında bankadan bir yıllık döküm aldım kaşeli imzalı fakat ne kadar ısrar etsem de Amerika vizesi için desem de şubenin imza sirkülerini alamadım. Sorun çıkmasın diye hesap cüzdanını da aldım bu karton olanlardan fakat onda da ıslak imza yok. Bu evraklarla görüşmeye gitsem sorun yaşar mıyım acaba?
Bir ihtimal sorun olabilir. Sansinizi baska bir subeden deneyin isterseniz. Isteyince vermeleri lazim, iciniz rahat eder.
Tekrar Merhaba Mehmet Bey bir kaç sorum var. Banka hesabımı nasıl beyan edeceğim bankaya ne demem, ne istemem lazım? Nasıl ve ne şekilde evrak almam lazım bankadan görüşmede sunmak için? Tek maddi olarak sunabileceğim de hesabımdaki para.. bu koduna hiç bir şey anlamadım açıkçası.. yardımcı olursanız çok memnun olurum saygılar…
Bankadan hesap dokumu isteyeceksiniz. Burada onemli olan hesaptaki son bakiye. Ne kadar cok para o kadar iyi.
Tşk. Ederim.. kafama takıldı bir arkadaşımız banka imza sirkülerini vermedi diye o ne için lazım istiyorlar mi ki?
Turkiye’deki banka belgelerini resmilestirmek icin verilen belgelerden bir tanesidir imza sirkuleri. Arzu ederseniz isteyebilirsiniz.
Merhaba,
Süreç içinde evlenip beraber vize almak için en son hangi aşamada evli olmak gerekli acaba. Şu anda formu doldurdum ve sıramın gelmesini bekliyorum. Artık evlenmek için çok mu geç?
Gorusmeden once evlenmeniz lazim. Evlenip KCC’ye email yoluyla bilgi vereceksiniz. Esinize komple yeni bir form acilacak. Sizin formunuz da gerekli duzeltmler icin acilacak, guncelleyip ikisini de submit edeceksiniz. Sonra randevu beklemeye devam.
Bu arada case numaraniz kac? Cok yuksekse bu yil sira gelmeme ihitmali olabilir.
Benim sıram 31bin civarında. Bu durumda numaram current olsa bile sıra gelmeyebilir mi diyorsunuz? Bu saatten sonra formda değişiklik yapanlar sona mı atılır?
Oncelikle numaraniz buyuk oldugu icin current olmama(vize alamama) ihtimaliniz var.
Ayrica olur da formunuzu bugun actirirsaniz, current oldugunuzda, current olan 30binler icerisinde arka siralara atilacaksiniz.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Peki ya vize görüşmesi için tarih kesinleştikten sonra KCC formunda değişiklik yapmak istenirse sıramız kaybolur mu? Daha önceki yorumlarda benzer bir yöntem izlendiğini okuduğum için yazıyorum. Tekrar teşekkürler
Vize gorusme taihi belli olduktan sonra ilgili degisiklikler icin Ankara ABD ile temasa gecebilirsiniz. Dediginiz yontem mumkun.
Randevu tarihimizi erteleme sansimiz varmi. Randevu gunune gitmemek ve kendi sitelerinde randevumu kacirdim sekmeni var. Oradan yeni bir randevu tarihi alabiliyormuyuz. Biyle bir sansimiz var mi yoksa diskalifiye mi oluyoruz simdiden tesekkurler
Randevu tarihinde degisiklik talep edebilirsiniz. Ancak bu degisiklik garanti degil. Bu talebinizi kabul etmeme hakki onlarda sakli. Bu noktada degisiklik talep etmenize sebep olacak gecerli bir sebep sahibi olmaniz kritik.
Eger degisiklik sizin cok elzem ise, ben olsam bu talebi asil atanan gorusme tarihinden once aktarirdim.
Merhaba,
Görüşmede götürülecek fotoğraflar için sitelerinde özel bir başlık koymuşlar. bizlerin normal pasaport için çektirdiğimiz biometrik fotoğraflar işe yarar mı yoksa sıfırdan onlar için verilen şartlarda mi çektirmeliyim?
Biyometrik fotograf uygun ancak boyutuyla ilgili ek bir kistas var. Fotografciya ABD icin derseniz onlar biliyorlar. Detaylar burada yaziyor LINK
Mehmet bey salam ..Men statusumu yoxladim ..AT NVC yazilib ..bu ne demekdir ? iyiye isharetdir mi ya kotuye ? bir sorum da olacakti ..benim fotom eski idi ..eski fotoya gore refused ola biler mi ? olsa idi indiye kimi olardi ? evvelceden teshekkur
NVC, national visa center demek. Gorusme tarihi bekleyen kisilerde bu ibare yazar. Sorun yok yani.
Basvururdaki resminiz sizin su anki halinize benziyorsa sorun olmaz. Approved/Refused karari sadece gorusme aninda veriliyor. Suanda merak etmenizi gerektirecek bir durum yok.
Merhaba,
Diploma için bir sorum olacak. Diplomamın aslı Üniversitede ve vermiyorlar benim elimde de aslı gibidir kaşeli ve imzalı olan hali var. Apostil işlemlerini halledeceğim. Abd bu aslı gibidir hali ile kabul eder mi? Görüşmem 5 ocakta.
Bahsettiginiz haliyle uygun gorunuyor. Ayrica universiteden ogrenci belgesi de alirsaniz yeter de artar.
Cevabınız için teşekkürler bugün vizem onaylandı bütün katkılarınız için çok teşekkürler.
Tebrikler, yolunuz acik olsun.