SORU ve CEVAP



Merhaba arkadaşlar!

Umarım önceki yazılarımızı okudunuz, orada süreçleri ve kendimizi detaylı olarak tanıttık.

Burada soracağınız sorular dışında, bizden danışmanlık hizmeti almak istersenız Yaşam Koçluğu sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!

3.892 thoughts on “SORU ve CEVAP”

  1. Merhaba,
    Vizesi onaylanmış birisi olarak öncelikle bu siteyi kurup bizlerin sorularına bıkmadan usanmadan cevap veren Nasıl green card aldım? ailesine teşekkür ederim. Kendi sürecimde yaşadıklarımı da burada anlatmak zamanında bana nasıl yardımcı olduysa bundan sonrakilere de yardımcı olacaktır.
    Doktor randevusu:
    Elçilikle olan görüşmem 5 Ocak 2018’de olduğu için 22 Aralık gibi randevu aldım. Bilindiği üzere Ankara’daki ungan family muayenehanesine gittik. Burada gayet profesyonel bir ortam vardı. Hem muayenehane hem de alt kattaki düzen laboratuvarı için bunu diyebilirim. 3 aşı oldum ve muayenehaneye 210 dolar kartla ödedim. Aşağı katta da akciğer grafisi kan ve idrar tahlili olup 117 dolar yine kartla ödeme yaptım. Sonuçlarımı ertesi gün öğle saatlerinde alabileceğim söylendi. Sonuçlar çıktığında eğer tahlillerde kötü bir hastalık anormallik görüldüğü takdirde zaten bana verdikleri sonuç alma saatinden önce beni mutlaka arayacaklarını söylediler. çok şükür bir şey çıkmadı ve sonuçlarımı kapalı bir zarf cd ve olduğum aşıları gösteren bir kağıt ile üzerinde bu aşamadan sonra sağlık raporları ile ilgili yapılması gerekenler yazan bir kağıt daha vardı: zarfın açılmaması gerektiği, sonuçların geçerliliğinin son günü, büyükelçilik görüşmesinde neyin gitmesi (sadece kapalı zarf götürülüyor, cd götürülmüyor görüşmeye) gibi bilgiler.
    Görüşme:
    sağlık raporu işleminin ardından yavaş yavaş 15 gün sonraki görüşmem için işlemlere başlamam gerekiyordu. fakat içimde çok garip bir heyecan vardı. ya olmazsa vs. diye. gerek burada gerekse green card resmi sitelerinden gerekli belgeleri hazırlamaya başladım. lakin şöyle bir durum vardı, bana büyükelçilikten gerekli belgeler ile ilgili bir mail geldi fakat 27 aralık günü ve görüşme günü arasında tam tamına 5 iş günü vardı ve eğer hiç araştırmadan buradan vs bakmayan bir insan için mümkünatı yok o kadar belgeyi görüşme gününe hazırlasın. Neyse buradan edindiğim bilgilerle belgelerimi hazırladım. arşiv kayıtlı sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, diploma ve fotokopisi, banka dökümleri, selective service form (26 yaşından küçük ve erkek olduğum için), iki adet vesikalık 5×5 beyaz fontlu üzerinde oynama yapılmamış biometrik fotoğraf ve tabiki de o esnada ödenecek 330 dolar. randevu saatim 9’daydı ben 8’e çeyrek kala gibi oradaydım. güvenlik çalışanları saat saat insanları içeri alıyorlardı. güvenlik kontrollerinden sonra (telefon, kulaklık laptop, tablet vb hiçbir şey alınmıyor. ben annemle gittiğim için ona bıraktım ama çoğu insan büfeye bırakmıştı.) içeri alındım ve görevlilerin yardımı ile green card için belirlenmiş (benim tahminime göre çünkü belli numaralar çok azdı ve hepsi bir bölgedeydi görevliler de onları bir arada oturtmaya özen gösteriyorlardı. diğer öğrenci, turist, çalışma gibi vizeler daha farklı numaralardaydı ama tabii bilinmez nasıl bir sistem olduğu) numaramı aldıktan sonra oturmaya başladım. içerisi kalabalıktı ve birçok vezne vardı. numaram yandı ve vezneye doğru yöneldim çeşitli belgeler istedi vezne çalışanı onları takdim ettim (çeşitli sorular soruyor evli misin hiç yurt dışında yaşadın mı falan diye eğer onlarla ilgili bir durumunuz olduysa onların da belgeleri istenecek zaten gönderilen mailde yazıyordu) ve tamam deyip yerime yolladı. 3 dk geçmedi bir kez daha yandı numaram bu sefer de 330 dolar ödemesini gerçekleştirdim. (burada önemli olan durum şu kartla ödeme yapılıyor fakat kartın size ait olması ya da kartın sahibinin kendisinin orada olması lazım çünkü imza ile işlem yapıyorlarmış. ben babamın kartını götürmüştüm kimlik sordu dedim yok kendisi babam, o zaman kabul edemem dedi ve ben de Allah’tan yanımda nakit götürdüğüm için nakit (dolar olarak) verdim.) ödemenin yapıldığına dair bir fiş verdiler. sonra tekrar yerime geçtim ve başladım beklemeye yaklaşık 30 dk sonra yine numaram yandı ve amerikalı bir çalışanın olduğu vezneye yöneldim. İlk önce sağ elimi kaldırıp beyan ettiğim bilgilerin doğru olduğuna dair yemin ettim. sonra teker teker birkaç soru sordu;
    – nereye gideceksin, neden orası, hangi ünide okuyorsun, ne zaman bitecek gibi sohbet havasında geçen bir görüşmemiz oldu. sonra vizemin onaylandığına dair o beyaz kağıdı verdi ve iyi şanslar, iyi yolculuklar dileyerek gönderdi. (görüşmem ingilizceydi ama türkçe görüşme yapanları da duydum çalışan bana ingilizce yaklaşınca ben de bozmadan devam ettim ama bilmiyorsanız bence söyleyin türkçe yapabilir miyiz diye)
    görüşmem böyleydi oradan 11’e çeyrek kala gibi çıktım ve üzerimdeki o heyecan ve stres kalktı. Umarım sizlerin de görüşmesi olumlu geçer. İyi yıllar ve bol şans.

    1. Katkı için çok teşekkürler. Eminim faydalananlar olacaktır. Yolunuz açık olsun. Bizleri unutmayın.

  2. Mehmet bey sualimi cavablandirdiginiz ucun cox sag olun ..bir sualim da olacaqdi ..bu yeqin ki bir cox adami dushundurur ..Trump cox guman ki , bu il green cardi legv edecek ..sizce legv olunarsa bu 2018 ci qaliblerine shamil ediler mi ? Yeni qaliblerin yarisina viza verib o birileri legv etmek ne qeder dogru olar ?

    1. Merhabalar,
      Bahsedilen değişiklik tamamen politik amaçlarla dile getirilen, yasa olarak geçirilebilmesi kısa sürede imkansız olan bir şey.

      Özellikle DV2018’cilerin asla ve asla merak etmesi gerken bir şey değil.

  3. merhabalar.
    halamın başvurusu ile F43 vize kategorisi ile green card almaya hak kazandık. elçilik mülakatımız gerçekleşti ve 20 gün sonra abd’ye giriş yapacağız. fakat ben öğrenciyim ve green card aldıktan sonra geri dönüp bir süre daha türkiye’de yaşayacağım. 2019 haziran ayında ise temelli olarak abd’ye giriş yapacağım ve nişanlım var. evliliğimizi onun abd’de yasal olarak beklemeden yaşaması için nerede yapmamız daha uygun olacaktır? bu süreçte nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? bu işlemler için 4 5 sene ayrı ülkelerde yaşamak zorunda mı kalacağız? hangi işle türü en hızlı sonuç verecektir? yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar…

    1. Green card aldiktan sonra bu hakki koruyabilmek icin ABD’den uzak kalacaginiz sureleri dikkatli ve kontrollu olarak gecirmeniz lazim. Bununla ilgili olarak yazimiz burada LINK.

      Evliliginizi nerede yaptiginiz soyle onemli. Yontem 1: TR’de evlenip, ABD Ankara’dan es green cardi alir, o sekilde ABD’ye gidersiniz. Yontem 2: ABD’ye mustakbel esinizi turist vizesiyle sokup, orada evelnip, oradan adjustment of status yaparsiniz. Yontem 1 daha kolay cunku, ikincisinde bildigim kadariyla islemler tamamlanincaya kadar belgeler gelinceye kadar esinizin ABD topraklarinda kalmasi gerekiyor olacak.

      Ayri yasamaniz icin bir sebep yok. Sadece zamanlamayi guzel planlamaniz lazim ki hem green cardlarda problem olmasin hem de ekstra maddiyat ve zaman kaybi yasamayin.

  4. İyi Günler Mehmet bey
    Benim de ocak ayında görüşmem var hayırlısıyla. Sorum ise şu:Pasaport teslimi için 39 Tl ödemekle açık adresinize teslim yapma seçeneği var. Fakat hangi kargo firması yazmıyor. Hangi firma ile çalıştıklarını biliyir musunuz?

  5. Merhaba, benim 9 şubatta konsoloslukta görüşmem var. Bir iki gün içinde banka hesabıma yaklaşık 15 bin dolar civarında altın yatırmayı düşünüyorum. Hesaptaki varlığın altın olmasının vize almada negatif bir etkisi olur mu?

    1. Altın olması sorun olmaz. Görevlilerin kafasi karışmasın diye bankadan varlık dökümü isteyin. Orada bu altının dolar ya da tl karşılığı yazar.

  6. Mehmet Bey Merhabalar,
    Duydugum kadarıyla orada ,buradaki sınıftan devam etmenin bir kesinliği yokmuş.
    Örneğin burada 4+4+4 sınıf sistemi üzerinden 11.sınıf öğrencisi birisi oraya gittiği zaman, orada da 11.sınıftan devam etmesi durumu kesin değilmiş.
    Bu konuda ne yapmalı, oraya gelip buradaki okuduğumuz senenin boşa gitmemesi için (örneğin burada 11.sınıf birinin 10. yada 9. sınıftan başlatılmaması için) ne yapmak gerekli.
    Yoksa direkt olarak yaşa bakılarak mı sınıflara yerleştiriliyor.
    Özetle oradaki sınıf yerleştirmesi nasıl işliyor,nasıl orada sene kaybı yaşamadan eğitime devam edilebilir?

    1. Merhabalar,
      Okullar burada çocukların yaşlarına göre belirleniyor. Türkiye’de bitirmiş olduğu sınıf buradakalari ilgilendirmeyecektir.
      Gitmeti düşündüğünüz eyaletin eğitim müdürlüğünün internet sitesinden en doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

      1. Okul ile ilgili benim de aynı düşüncelerim var. Ben çocuğun gitmesi muhtemel olan okula mesaj attım ve gelen cevapta “eğer okul müdürü aksine kanaat getirmezse, kendi sınıfından devam eder (yani sene kaybı olmadan). buna karar verirken de akademik durumu, sosyal/duygusal becerilerine bakılacak” diye cevap geldi. Gerçi benim çocuklar ilk ve orta okul ama lise için de aynı olabilir.

  7. merhabalar. 2018 greencard talihlisiyim. case number ım düşüktü mülakata gittim geçtim. şuan her şeyim hazir 1o gün içinde Los Angeles a gideceğim . sorum su

    bir arkadasim ssn cıkartırken yabanci ülke vatandaslarına inigilizcesi olmayanlara calışamayacaklari icin 6 ay boyunca amerika ödenek veriyormuş galiba aylık asgari ucret gibi biir sey. bunu 4-5 kiside onayladi boyle bir sey varmiş ama nasıl oluyor nasıl basvuruluyor. hic bir bilgi sahibi değilim arastırdım herhangi bir sonuc elde edemedim bunun hakkinda. sizin bir bilginiz varsa paylasabilirmsiniz tesekkurler

    1. Merhabalar,
      Mesajiniz biraz karisik aciklayarak cevap vermeye calisacagim. SSN demek Social Security Number demek. Bu bizim TC Kimlik numarasi gibi bir sey.

      Sizin odenek alma dediginiz konu, Social Security isimli kurumdan olabilir. Ancak yeni gelen biri olarak oradan odenek alamazsiniz cunku o emeklilik ustune kurulu ve o kuruma odeme yapmamis kisilere hemen para vermezler. Once biraz calisacaksiniz asgari kosullari saglayacaksiniz ki emeklilik kapsaminda Social Security’den destek alabilesiniz.

      Bunun disinda maddi durumu yetersiz kisilere Eyalet bazinda aylik destek veriliyor. Bunu almak icin de her eyaletin kendine gore kurallari var. Bu kurallardan bir tanesi yeterli sure olacak sekilde o eyaletten yasamis bulunmak. Bunun ilgili detaylari gideceginiz eyaletin resmi internet sitesinden ogrenebilirsiniz. Buradan alacaginiz destek, ailenizin yapisini, eve giren miktara gore degisiklik gosteriyor olacak.

      Ancak her ikisini de gelir gelmez almaniz gibi bir ihtimal cok dusuk. Yine de cok ihtiyacinzi varsa eyalet destegi icin derin bir arastirma yapip gerekirse o eyaletin ilgili yasalarini bilen bir avukattan destek alabilirsiniz.

  8. Merhaba, görüşmemi temmuz civari olacağını tahmin ediyorum, 35.000 TL parayı hesabıma haziran ayında eklemem yani 1 ay öncesinde eklemem sizce problem yaratır mı? 1 aydır nerden buldun bu parayı gibisinden.bu parayı eğitim için ailem biriktirmişti diyeceğim.

    1. Bahsettiginiz sorunun size gelmek ihtimali mevcut tabii. Cevabiniz da hazir olduguna gore en iyi plan bu. Burada onemli olan bunu onlara inandirmaniz. Ancak yine de sormayabilirler bile.

  9. Mehmet bey cox sag olun cavabiniza gore ..bir sualim da olacaqdi ..men qeydiyyat eden zaman yalniz 1 resimden istifade etmishem ..yeni 2 3 il ardarda eyni shekilden istifade etmishem ..indi qalib olmusham ..hem de shekli telefon ile chekimsehm ..kefiyyetdi cox da yaxshi deyil ..bu mene problem yarada biler ?

    1. Eger bastan diskalifiye olmanizi gerektirecek bir durum olsaydi, sistem otomatik olarak sizi reddederdi diye dusunuyorum. Eger suanki haliniz basvurda kullandiginiz fotografa benziyorsa sorun cikmayacaktir. Soruyu dogru anlamis miyim 🙂

    1. Bu sorunun cevabi net degil maalesef. Yine de basvurularda her seferinde yeniden cekilmis fotograf kullanilmasini tavsiye ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir