SORU ve CEVAP



Merhaba arkadaşlar!

Umarım önceki yazılarımızı okudunuz, orada süreçleri ve kendimizi detaylı olarak tanıttık.

Burada soracağınız sorular dışında, bizden danışmanlık hizmeti almak istersenız Yaşam Koçluğu sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!

3.892 thoughts on “SORU ve CEVAP”

  1. Merhaba çok acil bir sorum var, d260 formunda full name in native language kısmında sadece ismimi yazmışım türkçe karakterle soyadımı yazmamışım sorun olur mu tekrardan formu açtırmama gerek var mı cevabınız için teşekkür ederim.

    1. CEvap eksik olmus evet, ama bunu sonucta yanlislikla yaptiginizi tahmin ederler. Sorun olacagini sanmam. Ozellikle zamanin ilerlemesi dolayisiyla formda degisiklik yapmak icin cok iyi bir neden olmasi gerekiyor.

  2. Ayın 16’sı bitti hala mart 2018 için visa bulletin yayınlanmadı. Mülakat için randevu maili gelenler, kaçıncı sırada olduklarını da yazabilirlerse çok iyi olur biz de görürüz buradan.

  3. Merhaba, vizemi aldım ve haziran sonuna kadar giriş yapmam gerekecek. Giriş yaptığım andan itibaren vergi ve sigorta uygulamaları ile yükümlü olduğumu biliyorum. İlk olarak vergi ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum:
    1- Türkiye’de öğrenciyim ve bir gelirim yok. Amerika benim bu statümü kabul edecek midir?
    2- vergi uygulamaları ile ilgili olarak ABD dışında olduğum süre içerisinde de vergi mükellefi durumunda olacak mıyım?
    3- Abd den ilk seferde ekim 2018 gibi ayrılmayı planlıyorum. Haziran – ekim arası süreçte gelir beyanında bulunmak durumunda mıyım?
    Sigorta:
    1- sigorta için de abd dışında bulunduğum süreler dışında sigorta ödemesi yapmak durumunda mıyım?
    2- abd de belirttiğim gibi yaklaşık 3 aylık bir süre içerisinde sigorta durumum resmi olarak nasıl olacaktır?
    3- abd de 2019 yılı yazı itibarıyle yüksek lisans öğrencisi olmayı planlıyorum. green card sahibi öğrenciler için nasıl bir uygulama söz konusudur?
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

    1. Vergi
      1-Eder.
      2-ABD’ye green card ile giris yaptiginiz gunden itibaren ABD’ye de vergi mukellefisiniz.
      3-Gelir vergisi beyani icin yillik minimum gelir rakamina ulasmazsaniz beyan etmenize gerek yok. 2017 vergi yili icin bu limit 10400$. Bu rakam her yil icin tekrar aciklaniyor.
      Sigorta
      1-Eger onceki takvim yili icinde 330 gunden daha fazla yurt disinda bulunursaniz zorunluluk yok. Ancak zaten sigortasizliktan vergi borcu cikmasi icin yillik gelirinizin belli bir limitin ustunde olmasi lazim. Vergi beyani yapmayacak kadar kazanmiyorsaniz, otomatik olarak saglik sigortasi zorunlulugundan muafsiniz.
      2-Turkiye’deki sigortacilardan seyahat saglik sigortasi alabilirsiniz. Bunun disinda ustteki sorunuza vergidim ceva gore sigorta zorunlulugunuz var ya da yok.
      3-Ogrencilere farkli bir uygulama yok. Kural yine yillik gelir ile ilgili.
      Yalniz ek bilgi, suanki yasal goruntude saglik sigortasi dolayisyila vergi cezasi uygulanmasi yasasi 2018 yili itibariyle son defa uygulanmis olacak. Eger bir degisiklik olmazsa 2019’da zorunluluk saglik sigortasi kurali olmayacak. Ayrica egitim kurumlarinin da kendi iclerinde uyguladiklari sigorta kurallari olabilir. Basvuracaginiz okula bu konuda da danisirsiniz.

  4. Merhabalar,
    2018 talihlisiyim. Ds260 Forumunu doldurduktan sonra ikamet adresimi değiştirdim. Nasıl bildirmem gerekiyor?

  5. Mehmet bey, biz de son açıklanan rakam içerisindeyiz. 12xxx.
    Muhtemelen Mart gibi görüşmeye çağıracaklar.
    Geçen sene kart alan bir arkadaş ile görüştüğümde eşinin kapalı fotosunu kabul etmediklerini ve kulakları açık bir şekilde çekilmiş foto talep ettiklerini söyledi.
    Benim eşim kapalı.
    Green kartı kendisi kazandı.
    Böyle bir sıkıntı olabilir mi?
    Görüşme yapan kişinin o anlık bir durumu mudur bu?
    Eğer böyle yapıyorlarsa özgürlükler ülkesi intibası daha başta zedelenmiş olur.
    Teşekkürler.

    1. Kulaklarla ilgili bir degisiklik oldugunu duymadim acikcasi.

      Kurallar acik bir sekilde bu sayfada yazilmis LINK

      Bunun disinda bahsettiginiz gibi bir sey talep etmeleri yasal degil.

      Diyor ki:

      “Do not wear a hat or head covering that obscures the hair or hairline, unless worn daily for a religious purpose. Your full face must be visible, and the head covering must not cast any shadows on your face.”

      Ornek resim bile var resmi kaynakta. LINK

    2. Merhabalar. Ben de kapalıyım ekim ayında görüşmem vardı. Konsolosluktan bayan benden de kulakları açık fotoğraf vermem konusunda diretti. Kuralları bilmeme rağmen razı olmak durumunda kaldım. Bu şekilde onay verdiler ancak bu durum bizi rencide etti ve konsolosluğa yazı gönderdik. Bizden özür dilediler ve tekrardan normal biyometrik fotoğraf şeklinde yeni fotoğraf istediler. Vizem yenilendi. Yani böyle yanlış anlaşılmalar olabiliyor oradaki görevlilerin yanlış anlamadıymış. Aklınızda bulunsun diye anlatmak istedim.
      Selamlar…

  6. Merhabalar,

    Benim numaram 14binlerde, yani hala current olmasını bekliyorum. Ben buarada pasaportumda yer kalmadığı için defter yeniledim ve pasaport numaram ve bilgileri de değişmiş oldu. Doldurduğum DS260 formunda eski pasaportumun bilgileri var. Bu durumda bir şey yapmam gerekiyor mu ? Teşekkürler.

    1. Kullanma tarihi sebebiyle degistirilen pasaport bilgilerini formda degistirmenize gerek yok. Gittiginizde sorunsuzca islemi yapacaklarini gorursunuz. Eskisinin fotokopisi varsa yaninizda goturmeniz faydali olabilir. Ama formu ellemenize gerek yok.

  7. Mehmet Bey Merhaba vukuatlı nüfus kayıt örneğini kişi olarak mı yoksa aile olarak mı gerekiyor? Görüşmeye ben gideceğim talihli benim ve bakarım.

      1. Anladım, Nüfus müdürlüğüne gittiğimde nasıl istemem gerekiyor o zaman ne diyeceğim çok tşk. Ederim..

        1. “Vukuatli nufus kayit ornegi istiyorum”. Aile otomatik olarak icinde oluyor. Bir de kagida muhur vurup imza attiklarindan emin olun.

  8. İyi günler Mehmet Bey,

    Paylaştığınız bilgileri uzun süredir takip ediyorum. DS-260 formunu doldururken sizden çok faydalandım çok teşekkürler.

    Yapacağım bazı değişikliklerden dolayı konsolosluğu arayıp formu unlock etmemiz halinde randevu sıramızın değişip değişmeyeceğini, önceki senelerdeki gibi sıramızın etkilenip etkilenmeyeceğini sorduğumda KCC’den, sıranızın gelmesine daha çok var, yapacağınız değişiklikler sıranızı etkilemez şeklinde bir yanıt aldım. DS-260 ı unlock etmek için e-mail gönderdim haber bekliyorum.

    Size bir sorum olacak.

    İkamet adreslerini yazarken aralıksız oturduğum tüm adresleri yazmıştım. İki şeyi atlamış olduğumu gördüm. Okurken iki sene boyunca eğitim takvimi içinde bulunduğum farklı bir şehirdeki adres ve askerlik yaparken 18 ay boyunca bulunduğum farklı bir şehirdeki adres.

    Bu iki adresi, ‘Have you lived anywhere other than this address since the age of sixteen?’ sorusunun altında yer alan adres listelerine eklemem gerekiyor değil mi? Siz nasıl yaptınız? Örneğin okul için, gidip 4 ay o şehirde kalıp 20 gün dönüyorsunuz ve tekrar 4-5 aylığına gidip yaz tatili için tekrar dönüyorsunuz. Bu kısmı ve askerlik yaparken bulunduğum adresi (acemilik ve usta birliği ayrı şehirlerde) nasıl yazmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

    İyi günler dilerim.

    1. Evet, butun adresleri “bildiginizin en iyisi” kadariyla yazmaniz gerekiyor. Bu konuda net bir cevap yok.

      Ancak fikir vermesi acisindan, baska bir sehirde okurken ev adresiniz baska bir sehir olamaz ( tabii acikogretim okumuyorsaniz 🙂 ).

      anladigim kadariyla siz coktan talepte bulunmussunuz coktan ama genel bilgi olarak yaziyorum, sadece adres icin form actirilmasini genel olarak tavsiye etmeyiz. Cunku bu vize surecinde sonucu degistirmeyecek bir bilgi.

      1. Yani bu durumda er olarak askerlik yaparken kaldığım birliğin adresini de eklemem mi gerekiyor?

        Sadece adres yüzünden açtırtmadım.

        Çok teşekkürler..

        1. Evet, guncellemeniz gerekiyor. Askerlik yaptiginiz tarihler belli. Askerdeyken ev atresinde ikamet ediyorum diye gostermek ister misiniz bilmiyorum.

          1. Merhaba, önemli olduğunu düşündüğüm güncellemeleri tamamlayıp formu tekrar submit ettim. Confirmation numarası değişmedi. Dilerim Brit Simon’un da yazdığı gibi sıralama submit tarihine göre değil çekiliş numarasına göre ilerliyordur. KCC de bu şekilde yanıtlamıştı. Bekleyip göreceğiz.. İyi günler..

  9. Merhaba,
    Muhtemelen sorulmustur ama tekrar sordugum icin kusura bakmayin.
    Asil talihli benim, DS-260 formunda esim ve cocuklarimi da eklemistim, ancak mulakata girememeleri durumunda benim de hakkim yanar mi? Sadece ben girip vize alabililir miyim? Aile birlestirmesi daha sonra yapabilir miyim?
    Cok tesekkurler.

    1. Daha sonra yapilmasi mumkun, evet ama kolay degil. O zaman ABD’ye yerlesik olarak basvurmaniz ve ABD ile baglarinizi kanitlamaniz gerekiyor olacak. Kesinlikle tavsiye etmedigimiz bir surec. Eger ABD fikrinde ciddiyseniz baska opsiyonlari arastirarak ve isleme koyarak vakit, nakit ve enerjinizi harcamayin.

      1. Mehmet Bey, benzer surecleri siz ve diger arkadaslar yasadi, yasiyor. Bizleri cok iyi anladiginizi dusunuyor, ilginize tekrar tesekkur ediyorum. Her adimda yanlis yapmamaya calisiyoruz. Yerlesik olarak basvurma ve diger surecler tahmini olarak ne kadar surer bir fikriniz var mi acaba?

        1. Sizin sahsen oraya yerlesip is-ev-araba gibi seyleri oturtmaniz gerekiyor. Is olmasa da ev ve araba onemli ki sizin yerlesik oldugunuz resmilessin. Bunlari isterseniz bir haftada yapabilirsiniz. Ama mesele burada surecin, sonraya atilmasinda olusan riskler. Cekilis ile alirken yeni hayata hep beraber gidiyorsunuz. Obur turlu basvurunca siz green card sahibi olarak ailenizi ABD’ye getiriyor gorunuyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir