SORU ve CEVAP



Merhaba arkadaşlar!

Umarım önceki yazılarımızı okudunuz, orada süreçleri ve kendimizi detaylı olarak tanıttık.

Burada soracağınız sorular dışında, bizden danışmanlık hizmeti almak istersenız Yaşam Koçluğu sayfamıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!

3.894 thoughts on “SORU ve CEVAP”

  1. Mehmet Bey ve Mete Bey herşey için sizlere minnettarım herşey için çok ama çok tşk. ederim..

    Benim görüşmem 5 şubattaydı oldu ve bitti vizemi çok kolay bir şekilde aldım. Görüşmeye gidecek arkadaşlarım kardeşlerim büyüklerime yardımcı olması içlerinin ferahlaması için yazıyorum hiç ama hiç merak etmeyin çok fazla heyecan yapmayın rahat olun sabırlı olun eğer ki öğrenim durumunuz en az lise sabıka kaydınız yok ise hiç ama hiç problem çıkmayacaktır. Para konusuna gelince şunu söyleyebilirim görüşme günü tanıştığım bir arkadaşım tek kişi ve bekardı ve hesabında 6.000 USD vardı hiç sorun olmadan o bile aldı vizesini yani kısacası şunu söyleyeyim hesabınızda kişi başı 20.000 TL bile yeterli hiç dert etmeyin.

    Her şey çok basit ve kolay benim görüşmem 4 dakika ya sürdü ya sürmedi o kadar kısa sürüyor. Sorular çok basit ve net kısa cevapların yeterli olduğu kolay rahat cevap verilebilinecek sorular.

    O kadar çabuk oldu bitti ve vizeniz onaylandı denildi ki ben o an dumur oldum aptallaştım resmen nasıl yani bu kadar basit miydi o kadar büyüttüğüm stres yağtığım görüşme dedim içimden :))

    Her şey çok kolay ve çok güzel geçecek merak etmeyin. Dediğim gibi fazla heyecan yapmayın, sabırlı olun, kesinlikle yalan söylemeyin hepsi bu herkese sevgi ve saygılarımla…

    1. Tebrikler Mehmet Bey. Eger bir katkimiz olduysa ne mutlu bize. Yolunuz acik olsun, her sey arzu ettiginiz gibi gider umariz. Ayrica paylasim icin de cok tesekkurler.

      1. Çok tşk. Ederim.. olmaz olur mu siz olmasanız halim vasattı diyebilirim tüm aşamalarda sizin çok katkınız oldu.. son olarak görüşmede hesabımda 13.000 usd vardı, Amerikaya giderken de yaklaşık yanımda 500 usd gibi küçük bir miktar olacak hesabımda da herhangi bir mebla olmayacak bu bir sorun yaratır mı? Sorarlar mı neden bu kadar var az paran var yanında ve bankada da herhangi bir paran yok diye yanında diye 🙂

        1. Estagfurullah Mehmet Bey. Sizin ne kadar paraniz oldugunu sormuyorlar. Bu sorun olmaz ama 500 dolar ile hayat kurmak cok zor olacak.

  2. Merhabalar şu anda evli değilim ve green card mayıs ayında çıktığı varsayarsak öncesinde ds260 doldurmadan nikah yapmam gerekli diye biliyorum bunun doğruluğu nedir? Birde pasaportum henüz yok onu hangi aşamada çıkarmalıyım.Evleniceğim kişinin nikah tarihinin yakın olması mülakatta sorun olurmu?

  3. Merhaba,
    Muhtemelen Nisan 2018 de görüşmeye çağrılacak gruptayız.
    Bekleme sürecinde oğlumun pasaport süresi doldu mecburen yeni pasaport çıkartmak durumundayız.

    Yeni pasaport numarası vb. bilgilerini mülakat sırasında mı bildirmeliyiz yoksa formu açtırıp düzeltmemi yapmalıyız ?
    Formu açtırırsak mülakat tarihinde geriye atılabilirmiyiz ?
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler

    1. Pasaport guncelleme formu actiracak kadar onemli bir degisiklik degil. Eskisinin fotokopilerini ve yeni pasaportu gorusmede yaninizda gotururseniz onden baska yapmaniz gereken bir sey yok. Simdiden hayirli olsun!

  4. Merhabalar, numaram 140XXlerde bu ay current oldu, numaramız açıklandıkdan tahmini nekadar süre sonra randevu maili geliyor acaba, ds260 ı gönderdiğimde de mail gelmemişti, kontrol ettim -complated- yazıyor bir sorun yoktur umarım. https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden durumu kontrol ediyorum ara ara, doğrumudur, teşekkür ederim, saygılar…

    1. Numara current olduktan sonra 1-2 hafta sonra randevular belli oluyor. Istisnai durumlar da olmuyor degil. Evet, kontrol ettiginiz yer dogru.

  5. merhabalar ben kardeşim green card ile amerika ‘da şuan anne ve babam için green card almak istiyorum.Onları oraya nasıl gönderebilirim.

    1. Green card sahipleri sadece es ve cocuklarina green card aldirabilir. Ote yandan ABD vatandaslari anne ve kardesleri icin basvuru yapabiliyor. Vatandas olma sureci olumlu sonuclanirsa kardesiniz ona gore islemler yaptirabilir. Ancak suanda yapabilecekleri bir sey yok.

  6. Selamlar Mehmet Bey,

    DV’den çıkan green card’ımız ile ilk girişimizi Pazartesi günü yapıyor olacağız. Bu girişimizde sadece 1 hafta kalacağız ve iş görüşmeleri yapıyor olacağız. İki sorum olacak:

    1. İlk giriş yaparken belgeleri teslim ettikten sonra sadece 1 hafta kalacağımızı ve iş görüşmelerine geldiğimizi açıklamamızda bir sakınca var mı? 1 hafta sonra geri döneceğim için sorun çıkma ihtimali olur mu?

    2. Pasaportumuza vurdukları 6 aylık geçici vizenin son giriş tarihi 17 Nisan. Ben 1 hafta sonra 4 Mart’ta Türkiye’ye döndüm diyelim. 1 Mayıs’da Amerika’ya girerken vizemin süresi dolmuş olacak ve büyük ihtimalle green kartımın kendisi de gelmemiş olabilir. Böyle bir durumda Amerika’ya giriş yaparken bir sorun olur mu? Ya da olmaması için ne yapabilirim?

    Teşekkürler

    1. 1-Genelde ilk giriste soru sormuyorlar. Immigrant olarak mi geldiniz sorusuna evet demekten baska bir sey soylemeniz gerekmez.
      2-Ilk giriste pasaporta yeni bir damga vuracaklar. Bu size yeni bir 1 yillik sure verecek. Bu arada kartiniz gelir ve birileri size onu ulastirabilirse zaten pasaportaki vize damgasina gerek kalmaz.

  7. Merhaba,
    Ben bu yıl green card kazandım. Mart ayında 1 haftalığına, ordaki işlemleri başlatmak için giriş çıkış yapacağım.
    1 Eylül’de ise evleniyorum. Evlendikten sonra bir giriş çıkış daha yapacağım.
    3. seferde komple gitmeyi düşünüyorum.
    Eşime green card çıkmasının da 5 yıl süreceğini duydum.
    2. girişimde (1 Eylülden sonra) evlendikten sonra olacağı için eşime turist vizesi alarak beraber gitmeyi düşünüyoruz.
    3. gidişimde yani uzun süreli gidişimde ise eşime F1 vizesi alarak, dil okuluna gitmek şartıyla benim beraber gelmesini düşünüyoruz.

    2. ve 3. amerikaya gidişlerimde, benimle evli olduğu için eşimin vize almasında problem oluşur mu?
    Teşekkürler
    İyi Çalışmalar

    1. Evet, problem olabilir. Kacak kalma ihtimaliyle ilgili supheler olabileceginden boyle bir risk mevcut. Giris cikislarinizda esininz orada olmasi ne kadar onemli bilmiyorum ancak bence soyle yapmaniz en guzeli olur.

      1-Esiniz sizinle evlenmeden bir turist vizesi alir. 10 yil gecerliligi olan bu vize ile istedigi zaman girer cikar. Evlenmeden once olmasi kacak kalma suphesini olusmadan ortadan kaldirir.
      2-Siz temelli gittiginizde de mevcut vizesi ile ABD topraklarindayken adjustment of status ile green carda ABD’de basvurur. Green carda basvurusunun kabul edilmesi noktasinda zaten calisma ve egitim icin gecici izin belgeleri kendisine veriliyor olacaginda dil okulu icin bir manisi olmaz.
      3-Ayrica turist vizesiyle de ogrenci olmak mumkun.

  8. merhaba
    re entry permit vizesi alan bır kişi 2 yıllık….Bu vize ile giriş cıkış yapabiliyormu bu 2 yıl içinde ve cocukların re entry permit almasına gerek varmı yoksa yalnızca anne baba veya baba alsa yeterli olurmu?selamlar…

    1. Permitler sahislara ozeldir. Eger herkes uzun sureli ABD’den uzak kalma durumu varsa herkes icin ayri ayri reentry permit almasi gerekir.
      Bu permitler en fazla 2 yila kadar oluyor ve genelde multiple entry’ye izin veriyor.

  9. Merhaba umarım herşey gönlünüzce gidiyordur.
    DS260ta yazdığımız ABDdaki adres ve kişiyi KCC veya NVC sorguluyor mu ? Yada arayıp soruyorlar mı kimdir kim değildir diye. Saygılar

  10. Merhaba ben work and travelle 2 kez abd de bulunmuştum..ve ssn kartım hala duruyor.

    1-Bildiğim kadarıyla SSN numarası hiç değişmiyor acaba ben direk gittiğimde ehliyete eski SSN ile başvurabilir miyim? veya bana herhangi bir avantajı olacak mı?
    2-Açıklananan son cut-off numarası Mart ayımı yoksa Nisan ayı içinde girecek olanlar mı?
    3-Eğer ilk etapta ekonomi durumunuz iyi değilse devlet size sağlık sigortası sağlıyor mu?

    Sabırla verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.

    1. 1-SSN numarasi degismeyecek. Ancak ABD’ye gider gitmez bir Social Security Office’e gidip status update islemi yapacaksiniz. Sonrasinda size guncel bir kart gonderecekler. Numara ayni olacak sadece ustundeki not kismi degisecek.
      2-Detayli incelerseniz, her ay aciklanan visa bulletinde iki aylik bilgi olur. Iclerinden sadece 1 tanesi yeni bilgi oluyor, oburu onceki aydan aciklanan oluyor. subatta yayinlananda Mart onceden biliniyordu, Nisan yeni belli oldu.
      3-Hayir ilk etapta saglamiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir