Green Card Görüşme Mektubu

Eğer bu sayfayı okuyorsanız artık aktif bekleme sürecinin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz diyebiliriz. Artık yavaş yavaş aksiyon almaya, sonraki aşamalar için hazırlanma vakti…

Green Card Görüşme Mektubu , Green Card jargonuyla 2NL Görüşme Mektubu (yani Second Notification letter), numaranız current olduktan bir 10-15 gün içinde, o ay bitmeden mailinize düşmesi gerekiyor.

Bu görüşme mektubu hem mailinize düşer hem de siz de online olarak kontrol edebilirsiniz. Kontrol için ilk çekiliş sonucunun açıklandığı aynı sayfaya giriş yapmanız gerekiyor. Burada artık “Dear xx, You are randomly selected” diyen mektubun yerine, bu aşağıdaki bir mektubun benzerini bulacaksınız.

Görüşme Mektubu

Görüşme Mektubu

Buraya girdiğinizde eğer hala eski “Dear xx, You are randomly selected” yazısını görüyorsanız, henüz görüşmeniz resmi olarak KCC tarafından ayarlanmamış demektir. Bu durumda  kısa bir süre için de olsa beklemeye devam etmeniz, yani kısa bir süre sonra tekrar denemeniz gerekiyor.

Eğer geçekten çok sabırsızlandıysanız ve mecaliniz varsa KCC ile telefon ya da mail yoluyla temasa geçebilirsiniz. Ancak bu durumda size büyük bir ihtimalle, bekleyin görüşme mektubu ha geldi ha geliyor diyeceklerdir 🙂

Bu mektupta karşınıza çıkacak olanlar, Ankara ABD Konsolosluğu’ndaki görüşme tarihiniz ve saatiniz olacak. Ayrıca vize için görüşmeye gelen kişilerin de tam listesi mektubun en alt kısmında son bir kontrolünüz için yine bu aynı görüşme mektubu nda bulabilirsiniz.

Tebrikler! Görüşme mektubu da geldiğine göre artık, yolun büyük bir kısmını hallettiniz. Şimdi sırada belgeleri hazırlama süreci var…

**Başvuru aşamasından, ABD’de yeni hayatınızı kuracağınız o heyecan dolu günlere kadar aklınıza gelebilecek her türlü konuda sizlere destek olmak isteriz. Hizmetlerimizle ilgili bilgi almak için bu linke tıklayın. 

30 thoughts on “Green Card Görüşme Mektubu”

    1. İlerleyen günlerde tekrar aynı sayfaya girip kontrol etmenizde fayda var anlamında.

  1. Merhaba, ben 2016 greencard çekilişine katıldım şuanda konsoloslukta randevu tarihi verilmiş görünüyor bana . Ancak kafamı kurcalayan soru şu: ben üniversite öğrencisiyim. Okulum olduğu için Amerika ya mezuniyetten sonra yerleşmeyi planlıyorum. Amerikaya giriş yapıp Greencardımı aldıktan sonra ne kadar süre orda kalmam gerekiyor? Aralıklarla giriş yapıp birkaç sene sonra yerleşmem bir sıkıntı oluşturur mu? Teşekkürler şimdiden 🙂

    1. Merhabalar,
      Green card hakkını koruyabilmek için giriş çıkış yapmanız elbette mümkün. Yalnız yine de çok kolay değil. Öncelikle her seferinde uçak bileti ve konaklama masraflı olacak hem de kendinizi gümrük polislerine ifade etmeniz sizi biraz yorucak. Eğer gümrük polisi sizi samimin ve güvenilir bulmazsa green cardınızı iptal etmek için girişim yapabilir. Konuyu derinlemesine araştırmanızı tavsiye ederim.

  2. Selamlar,

    Case Number’ımız 11xx yani baya bir düşük. Biz Mayıs’ta formu doldurmuştuk fakat baya bir yanlışlık yaptığımızı fark edince tekrar açtırdık, Haziran gibi tekrar submit ettik. Bu durumda bize ne zamana randevu maili gelir ? 8500 cut off oldu Ekim ayı için, biz çok ileri bir tarihe mi kalırız ? Bir de şunu sormak isterim, hiç randevu, mail atmadıkları oldu mu acaba hiç bilginiz var mı ? ( Evet, belki de yersiz şüphelenmeler ama zaman daraldıkça insanı okudukları iyice fişekliyor, artık sonuçları görmek istiyor) 🙂

    Bilgi ve yorumlarınız için teşekkürler,
    Sevgiyle kalın!

    1. Selamlar, sanırım Haziran’da submit edenler bu ay randevu alamamışlar. Emin olmak için https://www.dvlottery.state.gov/ ‘den girip bakabilirsiniz, çünkü bazen mail düşmeyebiliyor. Bu arada bence sonraki aya randevu sırası gelir. Tabii bu benim düşüncem, bekleyip görmek lazım. Takibiniz için teşekkürler.

  3. Hocam Merhaba,

    2017 çekilişinde greencard hakkı kazandım. 7 Haziran 2016’da DS-260’ı tamamlayıp gönderdim. Numaram current oldu ancak hala e-posta da gelmedi sayfada da mektup gözükmüyor. 15 gün oldu current olduğum açıklandığından itibaren. Bir şeyi eksik mi yapıyorum diye endileşendim ister istemez?

    (bu blog ve tüm emekleriniz için çok teşekkür ederim)

    1. Sanırım randevu mektupları gönderilmeye başlamış. Mail henüz gelmediyse 2 ihtimal var. 1- Email adresinizde bir sorun olabilir. 2- Bu ay görüşmeye çağrılmadınız.
      Emin olmak için ilk çekiliş sonucunun açıklandığı aynı sayfaya giriş yapmanız gerekiyor. Burada artık “Dear xx, You are randomly selected” diyen mektubun yerine, bu aşağıdaki bir mektubun benzerini bulacaksınız.

        1. Mehmet Hocam,

          Bu durumda bir anormallik yok mu anlayamadım? Yani numaram bu ay current olmasına rağmen, daha sonraki aylarda vize görüşmem olabiliyor, doğru mu anladım?

          1. Aynen o sekilde. Buna Backlog deniyor ve son derece normal. Bu sarkma durumu genelde ilk aylarda daha az, ilerleyen aylarda daha da fazla oluyor.

  4. Merhabalar,en son yayınlanan visa bulletin e gore numaram current oldu ancak siteye kontrol etmek amacıyla girmeye çalışıyorum case no mu kabul etmiyor.giris yaparken girmem gereken farklı bir no mu var?

    1. Girmeniz gereken numara kazandığınıza dair çıkan sayfadaki aynı case numarası. Yani 2017EU000XXXX gibi bir şey olmalı.

  5. Merhabalar,

    3000 li sıralarda olmama rağmen henüz görüşme bilgisi gelmedi. Greencard bana çıktı fakat haftasonu eşime aşağıdaki gibi bir mail geldi. Yanlış bir şey yapmak istemedik.

    Congratulation Dear.

    This email confirm you are selected among the winners of U.S Visa Program commonly known as (DV Lottery) for fiscal year 2016/17. This office is ready to begin final processing of the immigrant visa application (s) with the requested information’s and requirement below.

    Requirements:

    1). Download the DS-230 form in attached email and complete DS-230 form for yourself and list all your accompanying family members accompanying you regardless of age. This form will be use to file your petition with your accompanying family members.

    2.) Submit the photo-page of your international passport (Only the principal applicant). Please see sample here > -e- Passport

    3.) Submit your recent passport size photographs including any of the accompanying member. Please view sample here > F passport photo

    The photograph must be current (i.e. taken within the last six months). The image must be sharp and correctly exposed. Click here to see > Photo Instructions

    4). Related immigrant visa processing fees of $420 which every winner are require to pay for visa processing.

    Processing Centers:

    The immigrant visa application documents are processed at the U.S. immigration foreign posts in all the regions. The processing center for (WAC) Case numbers is at the U.S. immigration foreign post in the Asia Pacific region located in Thailand. Contact person: MR. OSCAR EDWARD. Tel: +66-91-868-4265.

    How to Receive Your Immigrant Visa and Green Card.

    You will first issue your visa through the U.S Embassy in your home country or country of your present resident with your Visa Acknowledgement Certificates and interview appointment letter which we will processed and send to you through official post of DHL and arrive USA for issuance of your (Green Card).

    Scan and submit the application requirements via email to> visaguide.gov@usa.com

    We will inform you the next step with further instruction on how to proceed along with related visa processing.

    Please read and follow all the enclosed instructions carefully.

    Sincerely,

    Grace White.

    Consular Affairs Section

    1. Paylaşım için teşekkürler. Bu mail bir kandırmaca. Sureç bu sitede anlatıldığı şekilde olacak.

  6. merhaba sizce neden bize email interview mektubu gelmiyr? 11lerdeyiz current olmuw . 9 temmuz ds-260 yolladik. cokmu gec olmus?

    1. state.dvlottery.org sitesinden kontrol ettiğinizde randevu görünmüyorsa sıranız gelmemiş demektir. Beklemeye devam edin lütfen.

  7. Merhabalar,

    case numberimiz 7binlerde. Visa bulletin’a gore bu ay interview olması gerekiyor ancak sitede hala randomly selected emaili duruyor. Email da gelmedi konuyla ilgili. DS 260 formunu doldurgum siteye bakınca da completed diyor. Formu doldururken randevu yerine istanbul secilebilir duruyordu. Bu yuzden istanbul’u isaretledim. ancak sonradan ogrendigim kadariyla ankarada randevu veriliyormus. Bundan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Yoksa otomatik bir sekilde ankara’dan randevum gelir mi?

    Tesekkurler

    1. Radevu siraniz henuz gelmedi demek ki. Her ay randevular ayin 20si civari aciklaniyor. Beklmeye devam etmeniz gerekiyor.
      Bu arada Istanbul-Ankara konusunda bir degisiklik yok. Sizi zaten Ankara’ya cagiracaklar. Herhangi bir sorun yok.

  8. case number’ım 95XX, ds-260’ı 1 haziran’da onayladım, bugün itibariyle 1 aralık’a randevü verildi, hakkımızda hayırlısı neyse o olsun, randevü mektubu bekleyen arkadaşlara bilgi vermek için yazdım. iyi günler dilerim…

  9. Merhaba,
    Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Bir öneride bulunmak isityorum.
    aşağıdaki linkte 2016 da green card alanların doldurduğu bir excel listesi var.
    Bu listeden kimin ne zaman görüşme tarihi aldığını inceleyebiliyoruz.
    Bu konuda size de çok soru geldiğinden sizin işinizi de kolaylaştıracağını düşünüyorum.
    Böyle bir liste oluşturup linkini paylaşırsanız çok iyi olacak.
    Şimdiden çok teşekkürler.
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1neCY37wUAu-_49uc4ae5lSJMqyG9ByV1uxMeu5KwMPY/edit#gid=1228507497

    1. Katki icin cok tesekkurler Selami Bey.
      Bu linkin kaynagini bilmedigim icin kendi elimle paylasmam uygun olmayabilir. Ancak sizin paylastiginiz uzere ilgilenen arkadaslar linkten faydalanabilirler.

Comments are closed.