DV 2018 – MÜLAKAT ÖNCESİ

Tekrar merhaba arkadaşlar!

Umarım önceki yazımızda DS-260 formunun nasıl doldurulacağı ile ilgili sorulan sorulan sorulara cevap verebilmişizdir. O konuda yeni sorularınız varsa oradan sormaya devam edebilirsiniz, çünkü hala DS-260 formunu dolduramayanlar var.

Bildiğiniz gibi mülakatlar yaklaşıyor. Ekim ayının ilk haftasından başlayacak. Visa bulletin`de ay ay numaralar açıklanırken bir onceki yila ait olan son mülakat ayı eylül olacak.

Sizin bakacağınız sıradaki visa bulletinleri açıklandığı zaman, orada CURRENT olacak case numberi, o ay için son numara (buna CUT-OFF number denir) yazacak. Case numarası o numaradan daha az olan katılımcıların mülakatla ilgili bilgilendirme emailini çok kısa süre içinde almaları muhtemeldir, ama kesin değildir. Mülakatınız bir sonraki aya kayabilir, daha sonraki aylara da kalabilir. Bununla ilgili lütfen endişeye kapılmayın. Benim mülakatım kazandığımdan tam 11 ay sonra gelmişti ve o süreni sabırla bekledim. Burada önemli olan ds260 formlarını olabilidiğince hızlı doldurmaktır.

Mülakat için bazı evrakların hazırlanması ve mülakat zamanı size sorulacak birtakım sorulara hazırlıklı gidilmesi gerekiyor. Özellikle evli çiftlerin, boşanmış şahısların, adli sicil kaydında herhangi bir problemi olanların bu mülakatlara bir nebze dahi olsun daha iyi hazırlanması gerekmektedir. Bu başlıkta bunları tartışacak, bu konularla ilgili sorulara cevap vereceğiz. Umarım her şey hepiniz için hayırlı olur!

 

SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!

 

Bu arada evli ciftlerin, özellikle görüşmeden kısa zaman once evlenenelerin aşağıdaki sorulara genel olarak olarak hazırlıklı olmasını tavsiye ederiz.

Güncel adresiniz nedir?
Bu adreste kimler yaşıyor?
Eşinizin numarası nedir?
Eşinizin doğum tarihi nedir?
Eşinizle nerde buluşursunuz?
İlk tanıştığınızdan ne kadar sonra görüştünüz?
İlk buluşmanızda nereye gittiniz?
Eşiniz evlenmeden önce nerede yaşıyordu?
Eşiniz nerde çalışıyor? Ne iş yapıyor?
İlk tanıştığınızda ne iş yapıyordu?
Eşiniz hangi banka hesaplarını kullanıyor?
Eşiniz arabası ne marka ne renk?
Evlenmeden ne kadar önce tanışıyordunuz?
Ne zaman evlenmeye karar verdiniz?
Ne zaman evlendiniz? Düğün nerde oldu?
Balayına nereye gittiniz? Ne zaman gittiniz?
Oturduğunuz evi ne zaman aldınız?
Ev kiranız ne kadar?
Eviniz kaç odalı?

 

**Başvuru aşamasından, ABD’de yeni hayatınızı kuracağınız o heyecan dolu günlere kadar aklınıza gelebilecek her türlü konuda sizlere destek olmak isteriz. Hizmetlerimizle ilgili bilgi almak için bu linke tıklayın. 

97 thoughts on “DV 2018 – MÜLAKAT ÖNCESİ”

  1. Merhaba, greencard ile ilgili olan yazılarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

    Biz evli bir çiftiz. Yazınızı okuğumda kafamda “evli olan çiftlerin nasıl hazırlanması gerekiyor” sorusu oluştu. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    evli çiftler mülakata nasıl hazırlık yapmalı?

    1. Oncelikle sordugunuz soru onemli, ama cevabi cok kapsamli. Lakin kisaca ozetleyecek olursam, kesinlikle bir birinizin tanisma evresi, ozel tarihleriniz ve buna benzer konular hakkinda gelebilecek 2-3 soruya hazir olmalisiniz. Cunku green card almak icin mulakattan once evlenen yuzlerce, binlerce insan var. Amaciniz evliliginizin gercekci oldugunu, sahte olmadigi ispatlamak. Buna ozen gostermenizi tavsiye ederim.

    2. Bu tarz sorulara hazir olun 🙂

      What is your current address?
      Who lives at your address?
      What your cell #?
      What is your spouse’s cell #?
      What is your spouse’s date of birth?
      How, when and where did you meet your spouse?
      How many days after you first saw her/him did you call her/him?
      When did you see your spouse a second time?
      What did you do with her/him?
      Where and with whom did your spouse live when you met your
      spouse?
      Did she ever come up to see you?
      Where did your spouse work when you met your him/her?
      What type of work did he/she do?
      Where did your spouse work when you met? What type of work did
      your spouse do?
      What type of work does your spouse do?
      What is your spouse’s work schedule?
      What is your spouse’s salary?
      Are both of these salaries deposited into the same bank account?
      What bank account do you use?
      Did your spouse have a car when you met? What model, color, etc?
      Are these the cars you and your spouse current drive?
      If not, when did you and/or your spouse change cars?
      If you now have cars, how much money is owed on them? How much
      is the monthly payment?
      How long did you and your spouse date prior to getting married?
      When did you and your spouse decide to get married? Was there a
      proposal? Who proposed? When and where did it take place?
      Did you and your spouse live together prior to your marriage?
      When, where, how long?
      When did you and your spouse move in together?
      When did you get married?
      If you had a celebration, what food/beverages were served?
      Did you and your spouse go on a honeymoon? If yes, where did you
      go?
      How did you purchase the honeymoon travel package, or who made the
      How long did you travel for?
      How did you get to your honeymoon destination?
      Who pays the rent/mortgage? How is it paid? (Do you mail it?
      Hand-deliver it?)
      Where does your landlord live, or what company holds the mortgage
      on your property?
      How many sleeping rooms does your home have?
      Are all the sleeping rooms on the same side of the home?
      What size bed do you and your spouse have?
      Describe the pieces of furniture in your bedroom?

  2. Merhabalr,bizim biraz kafamiz karisti travel.gova girdigimizde agust icin final action.dates yazio,yani eylulde degilmi ilk randevular..tesekkurler..

  3. merhaba,

    Mülakatta finansal güvencemiz olduğuna dair bir belge isteniyormuş galiba, ben internette resmi bir sitede bununla ilgili bir beyan göremedim. Eğer siz hangi resmi sitede bu tarz bir beyan var biliyorsanız ve paylaşırsanız memnun olurum.

    Ek olarak, belirtilen meblanın en az 6 ay önceden hesapta olması gerekiyormuş gibi bir duyum aldım. Ne kadar bir doğruluk payı var sizce ?

    Teşekkür ederim

  4. Merhabalar. Üniversite mezunuyum ve uzun süredir sağlık sektöründe çalışıyorum. Yani iş imkanı fazla olan bir mesleğe sahibim. Yeğenim şuanda Amerika’da yaşıyor, amerikan vatandaşı ile evli ve green card sahibi. Finansal olarak destekleyeceğini söyleyen bir belge hazırlayıp gönderse yine de güvence amaçlı bankaya para yatırmam gerekir mi?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhabalar,
      Maddi yeterlilik biraz goreceli. Ancak sagli sektoru dediginiz uzere size o gozle bakacaklarindan cok asiri miktarda nakit istemezler diye dusunuyorum. Eger sizin imkanlarinizi yetersiz bulurlarsa, o zaman yegeninizden belge istersiniz diye dusunuyorum. Gorusme sonrasi ek belge gondermek her zaman mumkun.

      Bu arada saglikla ilgili konularda kenanoren.com arkadasimin sitesini tavsiye ederim.

  5. Merhabalar ,

    Greencard DV-2018 talihlisiyim ve bekarım . Bu siteyi açıl bize yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim , Bekarlara sorulan genel sorularla ilgili de bir başlık açarsanız çok sevinirim .

  6. Merhabalar
    Görüşmeye giderken eşim ve ben hangi belgelerimizi yanımızda götürmemiz gerekiyor? Zannediyorum ki sicil kaydı, pasaport ve nüfus cüzdanı gibi şeyler fakat hepsini eksiksiz topladığımızdan emin olmak için yardımınızı istiyoruz. Şimdiden teşekkürler.

    1. Belgeler listesi sitede anlattigimiz gibi. Eslerde tum belgelerde herkes icin ayri ayri hazirlayacaksiniz. Ayni belge her iki kisi icin gecerliyse de ondan birer tane fazladan fotokopi cekersiniz. Onun disinda ozel bir durum yok.

  7. Merhaba,

    Öncelikle böyle bir site kurarak deneyimlerinizi birebir bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.Kazandığımızı öğrendiğimden beri aklımda oluşan bir çok speu işareti sayenizde cevaplarıyla buluştu.Biz eşimie 2018 talihlisiyiz.Kısmet olursa daha doğrusu tahminimizce Ekim ayında vize görüşmesine gideceğimizi düşünüyoruz.Sonrasında hiç bir problem çıkmazsa vize aldıktan 5 ay sonra Houston a gelmeyi planlıyoruz.Ben makine mühendisiyim eşimse bilişimci.Kendisi şu an yazılımcı olmak için bayaa bir çalışıyor.Sizce geldiğimizde iş bulmakta zorlanır mıyız?Açıkcası çok birikmişimiz yok ve oraya geldiğimizde çok paramız olmayacak.Geçimimizi sağlama konusunda endişe duymuyor değiliz.Tabi ki şans faktörü çok etkili fakat yine de size danışmak, bir yorum almak istedim.Çünkü sizden gelen yorumlar gerçekten insana ümit veriyor ve yüzümüzü güldürüyor.

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler..

    1. Selamlar,Oncelikle tebrikler. Yolun yarisini gelmissiniz gibi duruyor. 5 ay sonra gelecegiz diyerek en iyi karari almissiniz bence. Cunku cok uzatmadan biradaki hayata biran once uzanmak en iyisi bence. Ve evet ayni dediginiz gibi sans faktoru onemli bir etken. Yine de onceden planli ve belli hedeflerle hazirlikli olmak en iyisi. Cunku buraya gelmeden is guc durumlarinin ne olacagini tahmin etmek mumkun degil. Size ayrica mail attim. Simdiden hayirli olsun.

  8. merhaba,

    2017 talihlilerinden bazılarına randevu tarihini bildiren maille beraber ds-5535 denilen sosyal medya hesaplarınıda bildiren bir formu doldurmaları istenmiş. Acaba bu durum eskiden olduğu gibi 2-3 gün içinde pasaportları alma şansını düşürür mü? form da kardeşlerin, eşlerin, çocukların ad soyad doğum tarihleri mail adresler ve sosyal medya platform adresleri ve kullanıcı isimleri sorulmuş. fakat sadece 2 kişiden istenilmiş şimdilik. açıkçası koyu bir laik olarak abd yi anlıyorum ve destekliyorum bu şekilde davranması karşısında, fakat işleri uzatır mı diye de çekinmiyor değilim. siz ne dersiniz?

    1. Selamlar, bu cok yeni bir uygulama. Normalde de var olan `administration process` isimli ek degerlendirme surecine ek olarak eklenmis bu form. Normalde bu ek degerlendirme surecine maruz kalan adaylarin sayisi %1’den azdir. Dolayisiyla simdiden merak etmenize gerek yok.

  9. Merhabalar ds260 formunu kendim için doldurdum. Eşim ve çocuklarım gelmeyecek . Onlar İçin de doldurmama gerek var mı?

    1. Selahattin Bey, daha once konusmustuk sanirim ama biz bunu kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Ancak gelmeyenler icin form doldurmaniza gerek yok. Ama herkes gitsin isteriz. Yolunuz acik olsun.

  10. Merhabalar,

    Green card 2018 talihlisiyim, eylül ayı gibi mezun olacağım üniversiteden ve hala ds260 formu doldurmadım sıram 3700 civarında fakat yeni pasaporta başvurdum sizce çok mu geç kaldım yoksa biraz hızlı davranırsam bu sene gitme şansım olabilir mi ?

    Ayrıca diploma konusunda geçici mezuniyet belgesi yeterli olacak mıdır ?

    1. Selamlar,
      ilk pasaportunuzsa beklemeniz lazim. Elinizde eski pasaport varsa onunla da Ds260 doldurabilirsiniz. Lise diplomasi+uni ogrenci belgesi yeterli. Gec kaldiniz sayilmaz, ama biran once doldurun formu lutfen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir