Herkese merhabalar,
DV2017 için son görüşme tarihleri verilmiş durumda. Randevu alıp almdiğinizi kontrol etmek için bu linki kullanabilirsiniz.
DV2017 için son ay olan Eylül randevuları için bu noktada DV 2017 kazanan ve formu dolduran herkesin vize alabiliyor ya da almış olması gerekiyor.
Eğer randevunuzu hala göremiyorsanız acil olarak KCÇ ile temasa geçmenizi ve neden randevu alamadığınızı sormanızı tavsiye ederiz. Detayları anlattığımız ilgili yazi için buraya tıklayabilirsiniz.
**Başvuru aşamasından, ABD’de yeni hayatınızı kuracağınız o heyecan dolu günlere kadar aklınıza gelebilecek her türlü konuda sizlere destek olmak isteriz. Hizmetlerimizle ilgili bilgi almak için bu linke tıklayın.
Mehmet bey
Bilgiler icin cok çok teşekkürler .
Ben sadece yiyeceklerle alakalı ayrı bir valiz yapmayı düşünüyordum.mesela, dediğim tatlılar, kuruyemiş gibi seylerin hepsini 1 valize koyacağım.ama hepsi kişisel kullanım icin olacak.bu durumda hepsini vakumlatmalı mıyım?
Eğer öyleyse kuruyemiş gibi şeyleri de vakumlatmak gerekir mi? Bunların barkod nosu, seri nosu gibi seyleri olmaz, siz de bilirsiniz 🙂 kişisel kullanım icin olduğunu girişte sadece sözlü söylemem yeterli midir?
Bu arada yiyecekler için gidecek valizin ağırlığı 20 kg olacak.
Tekrar tekrar soruyorum,Kusuruma bakmayın 🙁
Acikcasi kurallari cok ciddi. Beyan etmek ve tam olarak onlarin istedigi gibi getirmeniz gerekiyor, yoksa hepsini cope atarlar(hatta ceza yazma ihtimalleri de var).
Ilgili link burada.
Bana sorarsaniz tek bavulda sadece yemek fikri iyi degil, icini actiklarinda tek seferde hepsini gorurlerse tek tek tek tek eller size sorarlar, yazik ederseniz kendinize. Kiyafetlerle karisik bir sekilde caktirmadan gecirmeye calismak daha mantikli.
Mehmet Bey merhaba,
Dv ile abd ye giris yaptim, 1 haftadir buradayim.farkli kaynaklardan okudugum bilgilere gore SSN icin basvuru yapilmasi gerekiyormus. Giriste gumrukteki polis Green card 6-8 haftada gelir dedi.SSN yi sordugumda onu biz bilmiyoruz dedi.
Verdigim adrese otomatik gelir mi bu SSN card ? Posta kutusuna bakiyorum her gun ama henuz birsey gelmedi.en yakin SSA ofise gitmelimiyim?
Phoenix’ten selamlar 🙂
Oncelikle hayirli olsun. SSN icin en azindan 1 ay bekleyin. Eger 1 ayin sonunda gelmezse gidersiniz. Cunku eger iki kere basvuru yapmis gibi gorunurseniz bu bir suc. Bazilari icin ek islem yapmaya gerek kalmiyor, ilk giristen kisa bir sure kendiliginden geliyor. Bazilari icin de gelmiyor, SSA’ya gitmek gerekiyor. Ama ilk haftadan gitmeyin yani 🙂
Green card icin de Uscis bedelini odediyseniz, green card otomatik olarak ayni adrese gelecek.
Tesekkur ederim Mehmet Bey bilgiler icin. Ben simdilik beklemedeyim o halde.1 ayin sonunda gelmezse ofise giderim.Bu arada benim Dv suresi 20 gun sonra dolacak(expiry date) , ama ulkeye giris yaptim .Vize suresi bitene kadar, green card ve SSN gelmezse sorun olmaz degil mi?Halihazirda islemde plan bir case var cunku?
USCIS bedelini Mayis ayinda odemistim.Sorguladigimda ‘we have received your Iv fee successfully ….within 120 days you will receive’ gibilerinden birseyler yaziyor.
Pasaportun ustunde girisinizden itibaren gecerli 1 yillik damga var. Bu arada.kart haydi haydi gelir 🙂
Mehmet Bey merhaba,
Buradaki ifadededen herkes ile görüşüldü/görüşme daveti yollandı ve görüşülen herkese vize verildi diye mi anlamamız gerekir yoksa ben mi böyle anlıyorum 🙂
Ek olarak örneğin 2018 yılı için kontenjan 50 bin kişi olsa bile talihli kişilerin eşi ve çocukları bu sayımın dışında mı tutuluyor. Buradaki matematik nasıldır acaba? İyi günler dilerim.
1- Yok nerdeyse daha yeni basladi gorusmeler. Daha uzun bir sure var gorusmeler devam edecek.
2-Bu 50bin verilen toplam vize sayisi. Yani kazanan 1 kisi olsa ailesi 4 kisilikse, 50bin eksi 4.