DV 2018 – MÜLAKAT ÖNCESİ

Tekrar merhaba arkadaşlar!

Umarım önceki yazımızda DS-260 formunun nasıl doldurulacağı ile ilgili sorulan sorulan sorulara cevap verebilmişizdir. O konuda yeni sorularınız varsa oradan sormaya devam edebilirsiniz, çünkü hala DS-260 formunu dolduramayanlar var.

Bildiğiniz gibi mülakatlar yaklaşıyor. Ekim ayının ilk haftasından başlayacak. Visa bulletin`de ay ay numaralar açıklanırken bir onceki yila ait olan son mülakat ayı eylül olacak.

Sizin bakacağınız sıradaki visa bulletinleri açıklandığı zaman, orada CURRENT olacak case numberi, o ay için son numara (buna CUT-OFF number denir) yazacak. Case numarası o numaradan daha az olan katılımcıların mülakatla ilgili bilgilendirme emailini çok kısa süre içinde almaları muhtemeldir, ama kesin değildir. Mülakatınız bir sonraki aya kayabilir, daha sonraki aylara da kalabilir. Bununla ilgili lütfen endişeye kapılmayın. Benim mülakatım kazandığımdan tam 11 ay sonra gelmişti ve o süreni sabırla bekledim. Burada önemli olan ds260 formlarını olabilidiğince hızlı doldurmaktır.

Mülakat için bazı evrakların hazırlanması ve mülakat zamanı size sorulacak birtakım sorulara hazırlıklı gidilmesi gerekiyor. Özellikle evli çiftlerin, boşanmış şahısların, adli sicil kaydında herhangi bir problemi olanların bu mülakatlara bir nebze dahi olsun daha iyi hazırlanması gerekmektedir. Bu başlıkta bunları tartışacak, bu konularla ilgili sorulara cevap vereceğiz. Umarım her şey hepiniz için hayırlı olur!

 

SORULAR SİZDEN, CEVAPLAR BİZDEN!

 

Bu arada evli ciftlerin, özellikle görüşmeden kısa zaman once evlenenelerin aşağıdaki sorulara genel olarak olarak hazırlıklı olmasını tavsiye ederiz.

Güncel adresiniz nedir?
Bu adreste kimler yaşıyor?
Eşinizin numarası nedir?
Eşinizin doğum tarihi nedir?
Eşinizle nerde buluşursunuz?
İlk tanıştığınızdan ne kadar sonra görüştünüz?
İlk buluşmanızda nereye gittiniz?
Eşiniz evlenmeden önce nerede yaşıyordu?
Eşiniz nerde çalışıyor? Ne iş yapıyor?
İlk tanıştığınızda ne iş yapıyordu?
Eşiniz hangi banka hesaplarını kullanıyor?
Eşiniz arabası ne marka ne renk?
Evlenmeden ne kadar önce tanışıyordunuz?
Ne zaman evlenmeye karar verdiniz?
Ne zaman evlendiniz? Düğün nerde oldu?
Balayına nereye gittiniz? Ne zaman gittiniz?
Oturduğunuz evi ne zaman aldınız?
Ev kiranız ne kadar?
Eviniz kaç odalı?

 

**Başvuru aşamasından, ABD’de yeni hayatınızı kuracağınız o heyecan dolu günlere kadar aklınıza gelebilecek her türlü konuda sizlere destek olmak isteriz. Hizmetlerimizle ilgili bilgi almak için bu linke tıklayın. 

97 thoughts on “DV 2018 – MÜLAKAT ÖNCESİ”

  1. Merhaba iyi gunler 2018 talihlisiyim ds-260 formunu doldurduktan sonra siramizi beklemek disinda yapmamiz gereken herhanginbi islem varmi yokmu yorumlardan biraz kafam karisti cevaplarsaniz cok sevirim simdiden tesekkurler

  2. Merhabalar mülakat öncesinde evlenen biri olarak bir kaç sorum olucaktı.
    > Biz eşimle nikah yaptık fakat işlerimizden ötürü şuan farklı şehirlerde yaşıyoruz. Mülakatta bunu açıkca söylememiz mi gerekir ? Yoksa eşimin ikametgahını da ailemle yaşadığım eve aldırıp Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğini öyle mi alalım ?
    > Bir de mali geçim kaynağı olarak göstermemiz gereken paranın bir kısmı banka hesabımda 1 ayı geçkin bir süredir duruyor.8 Ocak mülakat tarihimiz. Acaba önümüzdeki hafta ekleme yapıp hemen hesap dökümü almalı mıyım? yoksa mülakata gitmeden önce mi almak gerekir ?

    1. 1-Adresleri ayni yerde gosterirseniz kafalarinda soru isareti dogma ihtimali olmaz. Degistirmeniz faydali olur.
      2-Mulakata cok zaman kalmamis gibi gorunuyor. Bu asamada 1 haftalik fark kararlarinda bir degisiklik yaratmaz. Ancak iciniz rahat etsin derseniz gorusmeye olabildigince daha yakin tarihte almaniz da bir secenek.

  3. ben sizi tekrar rahtsız ediyorum ama benim sıralamam 9000 lerdeymiş bana bir email geldi bende sabırla mülakat tahirim bekliyorum bana mülakat ne zaman beli olur

    1. formu doldurduysaniz, bekleyip goreceksiniz. Bu arada size randevu geldiginden supheleniyorsaniz kontrol icin BURAYA basvurabilirsiniz. Tebrikler kazandiniz yerine, randevu tarihiniz yazan bir sey cikmiyorsa hala randevu bekliyorsunuz demektir.

  4. Merhaba.02.03.2018 tarihinde cass numaram verildi ve 13.03.2018 tarihinde ds260 formum Kabul edildi diye email geldi.Simdi ise görüşme tarihimi bekliyorum.Sizce ne kadar bir süre beklerim ? Bu arada benim için başvuruldu yani eşim istek yaptı Amerika’dan ve kendisi vatandaş.İşlemlerim hep orada yapıldı.

    1. Evlilik green cardlarında bekleme süreleri biraz uzun sürebiliyor. Şurada yazan numaralardan ya da emailden bilgil talep edebilirsiniz. LINK

  5. merhabalar 2018 green kart talihlisiyim. interview tarihi 11 haziran verdiler. cekilisden sonra cocugumuz oldu. ona ait ds 260 formunuda doldurdum. fakat gorusmeye gelecek kisiler listesinde oglumun ismi yok. benim ve esimin ismi var. hatirladigim kadariyla bana ve esime ait ds 260 formlarina cocugumun bilgilerini girmek istedigimde lock oldugu icin formlar giremedim. ne yapmam gerekiyor. acil yardimlarinizi bekliyorum. saygilar.

  6. İyi Günler,
    2018 Green Card talihlisiyim. Kazanma numaram 30000 ile 31000 arasında. 2018 dönemi için son tarih 30 Eylül 2018 gözüküyor. Visa Bulletin’de ağustos ayı bölümü içerisinde bir sonraki ay olan eylül için en son visa bulletin 25775 gözüküyor. Bu durumda mülakat numaramız gelene kadar 2018 dönemi biteceği için hakkımızı kaybetmiş mi oluyoruz? Yoksa devam ediyor mu ya da yedek mi olmuş oluyoruz? Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla..

  7. selamlar grencard bana da çıktı lakin pasaportum yok elimde eski pasaportum varsüresi doldu yeni pasaport için gittim ama ülkedeki durumdan dolayı pasaport yasağı varmış yeni pasaport alana kadar eski pasaportla müracat edebilirmiyim yenisi çıkınca ds 260 ta durumu değiştirebilirmiym

    1. Eski pasaportla müracat edebilirsiniz ama vizeyi veremezler. Red olmaz ama yeni pasaport gelinceye kadar sizi bekletirler ve bu süre çok uzarsa ve o green card takvim yılı için zaman dolarsa hakkınız yanabilir.

  8. Mehmet Bey Merhaba,

    Ben DV2018 talihlisiyim ve 7 Ağustos’ta eşimle birlikte görüşmeye gittik. Görüşmede her şey sorunsuz geçti ve vizeniz onaylandı dediler. Fakat şimdi Ceac sisteminden baktığımızda statümüz ”administrative process” olarak gözüküyor. Bazı forumlarda bunun görüşme sonrası normal olduğu söylenirken, bazılarında ek belge vb. isteneceği yazılmış. Sizin yorumunz nedir;? Görüşmeden çıktıktan hemen sonra statümüz bu şekilde mi gözüküyor? 17 Ağustos’ta uçak biletimiz olduğundan tedirgin durumdayız. Teşekkürler.

    1. Genelde vizeyi görmeden bilet almak tavsiye edilmeyen bir durum. Vizede sorun olmadigindan eminim. Ama belli ki sizinkini bir sebepten bekletiyorlar. Bu basitçe bir yoğunluk dolayısıyla da olabilir. Ek belge isterlerse sizinle temasa geçerler. Umarım zamanında alırsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir